La Vanguardia (Català)

Meridia llança un nou fons per invertir 500 milions en immobles

El grup compra cinc edificis d’oficines per 75 milions d’euros

- Barcelona

La gestora Meridia Capital Partners va anunciar ahir el llançament del seu quart fons d’inversió immobiliàr­ia, Meridia IV, per invertir 500 milions d’euros en la compra d’oficines, hotels i naus logístique­s a Espanya i Portugal. La gestora que presideix Javier Faus preveu que el seu nou fons capti 250 milions de capital, dels quals ja ha reunit 200 milions procedents d’inversors institucio­nals, majoritàri­ament internacio­nals, especialme­nt d’Europa i els Estats Units.

Cristina Badenes, sòcia de desenvolup­ament corporatiu de Meridia Capital, va explicar que el fons s’ha marcat arribar a un màxim de capital de 300 milions d’euros, i que preveu tancar el període de captació d’inversors abans de final d’any. La seva capacitat de compra, però, es doblarà pel recurs al palanqueja­ment. El fons tindrà inicialmen­t una durada de vuit anys, dels quals tres els dedicarà a invertir i els altres cinc a gestionar la cartera i desinverti­r-la.

Segons Badenes, Meridia IV preveu efectuar entre 10 i 15 adquisicio­ns, en línia amb el que va fer amb els seus anteriors fons immobiliar­is (el seu segon i tercer fons van realitzar dotze operacions).

La gestora ja ha començat el procés d’inversió del fons amb la compra de cinc edificis d’oficines, a Madrid i Barcelona, amb una superfície conjunta de 36.000m2 alsqualsha­destinatel 15% de la capacitat inversora del fons, uns 75 milions d’euros. Badenes va explicar que el nou fons preveu destinar un màxim del 10% dels seus recursos a comprar

El quart fons de la gestora tindrà 250 milions de capital, dels quals ja n’ha captat 200, i durarà vuit anys

actius a Portugal i la resta a Madrid i Barcelona, en proporcion­s semblants.

Segons la directiva, el nou fons consolida Meridia com una de les gestores de referència per als inversors internacio­nals que busquen opcions d’inversió alternativ­a s Espanya. Així, la gestora té entre els seus inversors family offices i inversors locals, que reinvertei­xen amb el grup després d’haver participat ja en els anteriors fons, però també en fons de pensions, companyies d’asseguranc­es i gestores de països com els Estats Units, Suïssa, Finlàndia o Israel. “Són inversors amb els quals tenim relació des de fa anys i que han decidit invertir amb nosaltres després d’haver vist la nostra trajectòri­a” que ja inclou la desinversi­ó dels dos primers fons i especialme­nt el segon, creat el 2014, amb una rendibilit­at superior a l’esperada.

Javier Faus va impulsar la creació de Meridia Capital fa tretze anys i el grup disposa de 1.000 milions d’euros en actius sota gestió. La firma ha diversific­at les seves inversions i inclou també un fons de capital risc i una socimi que cotitza al MAB, procedent de la transforma­ció de Meridia III.

 ?? ÀLEX GARCIA / ARXIU ?? Javier Faus, president de la gestora Meridia Capital Partners
ÀLEX GARCIA / ARXIU Javier Faus, president de la gestora Meridia Capital Partners

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain