La Vanguardia (Català)

Abascal espera una pujada espectacul­ar gràcies al conflicte català

- Madrid

El líder de Vox, Santiago Abascal, va tancar ahir a la nit la seva campanya a Madrid en una plaça Colón plena a vessar, amb 20.000 persones, segons l’organitzac­ió, sabedor que pot ser un dels grans triomfador­s de la nit electoral. Els aldarulls i protestes a Catalunya no han fet més que alimentar les expectativ­es electorals del partit d’ultradreta, que s’ha presentat com “l’únic que no pactarà amb Pedro Sánchez” i com el que proposa mesures més dures contra l’independen­tisme.

“Cal detenir Quim Torra i portar-lo emmanillat davant els tribunals pel cop d’Estat permanent que està perpetrant a Catalunya”, va assenyalar Abascal ahir per enèsima vegada en aquesta campanya. Vox també planteja aplicar en aquesta comunitat l’article 116 de la Constituci­ó, que preveu l’estat d’alarma, excepció i lloc. La formació vol prohibir els partits independen­tistes i tancar TV3.

Vox proposa de “recuperar immediatam­ent les competènci­es en sanitat, justícia i educació” per a l’Estat. El pas següent seria eliminar les autonomies en general. “Hem arribat fins aquí per la desigualta­t del model de les autonomies, que deien que serviria per apaivagar els ànims de la secessió i ha estat al contrari: se’ls ha engreixat i s’ha permès que els seus partits siguin legals”, va afirmar Abascal, que sosté que, després d’aplicar totes aquestes receptes, “cal iniciar les tasques de reconstruc­ció entre catalans i entre catalans i espanyols”.

Abascal també ha rascat vots per l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos i els seus anuncis contra la “immigració il·legal” i a favor de reforçar la seguretat.

No tot van ser bones notícies per a Abascal, ahir. La Junta Electoral el va comminar a no impedir l’accés als periodiste­s que no són afins a la seva formació, com té per costum.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain