La Vanguardia (Català)

El Tsunami Democràtic anuncia una mobilitzac­ió de tres dies

- Barcelona

A tots els actes organitzat­s per avui en més de 300 municipis catalans a través del Tsunami Democràtic s’hi afegeix ara “l’acció més ambiciosa” que prepara la plataforma. Ho assegura en un comunicat en què anima el sobiranism­e a preparar-se a partir de dilluns per a un “11-S de tres dies”, amb referència a les grans manifestac­ions que des de fa anys celebra l’independen­tisme cada 11 de setembre, Diada de Catalunya.

El Tsunami ja va anunciar les dates fa dies, però va ser ahir quan va detallar, per exemple, que durant la jornada de reflexió estrenarà l’aplicació mòbil com a prova. Però per a l’endemà de les eleccions generals la plataforma demana als seus seguidors (que ja són 400.000 a Telegram) que estiguin disposats a demanar festa a la feina almenys un dels tres dies, a desplaçar-se per tot el territori català i a passar, si és possible, “la nit fora”. I remarca que s’ha de mantenir sempre “una actitud tenaçment no-violenta”.

La plataforma argumenta

El Suprem ordena a Interior i a la JEC que permeti votar als policies desplaçats a Catalunya

que “mentre no hi hagi una solució política a l’exercici del dret a l’autodeterm­inació, la llibertat de presos, exiliats i represalia­ts i el lliure exercici de drets fonamental­s, la gent continuarà mobilitzad­a i demostrant la seva força. Sigui quin sigui el resultat de les eleccions i les vegades que es repeteixin”.

Per avui l’ANC ha animat els seus socis a afegir-se a les accions previstes als municipis catalans i canalitzad­es a través del Tsunami, “sempre tenint en considerac­ió que no podem demanar el vot o el no vot per a ningú, ja que es tracta d’una jornada de reflexió”. La Junta Electoral Central (JEC) podria actuar en cas contrari.

Precisamen­t, el Tribunal Suprem (TS) va ordenar ahir a aquest organisme i al Ministeri de l’Interior que prenguin mesures per garantir el vot dels policies desplaçats a Catalunya en previsió de les protestes que hi pugui haver a partir d’aquest cap de setmana. El termini per sol·licitar el vot per correu es va acabar el 31 d’octubre, però el Suprem exigeix que s’ampliï el termini per als policies fins demà diumenge, el dia de les eleccions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain