La Vanguardia (Català)

Presó per a dos homes acusats de violar una dona

- JOKIN LECUMBERRI

Una jutgessa va enviar ahir a presó, després de prendre’ls declaració, dos homes, de 19 i 20 anys, acusats d’haver violat una dona a Barakaldo (Bizkaia) al pis que un dels sospitosos compartia amb la víctima. Els fets van tenir lloc la nit de dilluns després que els dos presumptes atacants haguessin estat bevent alguna cosa amb la dona i la seva parella.

Segons la denúncia presentada per la dona i el seu xicot, els arrestats els van oferir un got de suc a cada un en què haurien ficat alguna substància per adormir-los, ja que, al cap de pocs minuts d’haver-lo begut, tots dos es van començar a sentir marejats. Segons la denúncia, a partir d’aquell moment els acusats van agredir sexualment la dona davant de la seva parella i els van amenaçar de mort.

La víctima i el seu xicot van presentar la denúncia dimecres a la tarda i l’Ertzaintza va detenir dijous al matí els dos sospitosos, amb qui va inspeccion­ar l’habitatge on havia tingut lloc la presumpta violació. Tots dos tenen antecedent­s policials per robatoris amb violència en locals juvenils i habitatges i tràfic de drogues. Un d’ells, el de 20 anys, va ser detingut el 2015 com a presumpte autor d’una agressió sexual a una menor.

L’atac ha consternat la localitat biscaïna. L’alcaldessa del municipi, Amaia del Campo, ha anunciat que el Consistori es personarà com a acusació popular a la causa i, alhora, ha demanat l’actualitza­ció del Codi Penal perquè qualsevol agressió sexual sigui considerad­a com a violació. Així mateix, ha exigit “mà de ferro” amb els “covards” que “no respecten la llibertat de les dones”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain