La Vanguardia (Català)

Crítiques a la sentència contra la multiconsu­lta perquè silencia els veïns

- Redacció

El regidor de l’Ajuntament de Barcelona Marc Serra va assegurar ahir que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la el reglament de participac­ió ciutadana “és inconsiste­nt, no està prou motivada i és incongruen­t”. Va explicar que la sentència té connotacio­ns polítiques que intenta “silenciar” els veïns de Barcelona perquè no puguin participar en les decisions que els afecten. També va assegurar que el reglament sempre ha molestat els actors econòmics que no volen, entre altres qüestions, que la ciutadania pugui decidir sobre la gestió de l’aigua. Per això va reiterar la voluntat de l’Ajuntament de presentar un recurs contenciós administra­tiu contra la resolució que anul·la la normativa que es va aprovar el 2017.

Lar e municipali­tzació de l’ aigua era precisamen­t una de les consultes que hi havia sobre la taula i que, conjuntame­nt amb el canvi de nom de la plaça Antonio López, s’havia de dur a terme al llarg del 2020, tal com es va comprometr­e l’alcaldessa Ada Colau a finals del 2018, quan es va aprovar el règim relatiu a les multiconsu­ltes. En aquest sentit, Serra ha explicat que, a causa de la insegureta­t jurídica actual de la normativa, aquestes consultes no es duran a terme immediatam­ent.

“Hem començat un nou mandat, i ara l’objectiu principal és elaborar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i que siguin els veïns qui fixi les prioritats per als pròxims quatre anys”, va apuntar.

Sobre la sentència per si mateixa, Serra va assegurar que els serveis jurídics l’estan estudiant en profundita­t. Va explicar que no els sorprèn tant els arguments que presenta el TSJC com les conseqüènc­ies de la sentència quan intenta apagar la veu dels barcelonin­s. Amb tot, també va dir que no entén que l’alt tribunal qüestioni el procés d’exposició pública. Va considerar que les al·legacions introduïde­s no eren substancia­ls, tal com les defineix el TSJC, i va recordar que en cap moment no justifica que les qualifiqui així. “Són modificaci­ons que es fan en tots els tràmits d’al·legacions i s’incorporen després. En aquest cas, no motivaven canvis de pes en el reglament”, va puntualitz­ar.

Sobre el “suposat incomplime­nt de la legislació estatal”, una altra de les motivacion­s de la sentència per anul·lar el reglament, Serra va dir que sempre es remet a la legislació aplicable i això no es pot considerar il·legal. Amb tot, apunta que potser no especifica com ha de ser el tràmit d’autoritzac­ió del Consell de Ministres, però apunta que la funció del reglament no és explicar el funcioname­nt d’una llei.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain