La Vanguardia (Català)

El nen de ‘Sol a casa’ torna per Nadal

- Margarita Puig

Macaulay Culkin, l’actor que pràcticame­nt continua tenint, amb 39 anys, el mateix aspecte que quan va protagonit­zar Sol a casa, torna a la càrrega. Aquesta vegada ni a la televisió ni a la pantalla gran, sinó com a estrella de la nova campanya de mitjons de Happy Socks i, atenció!, com a dissenyado­r de la seva col·lecció càpsula per a aquest Nadal. L’actor ha treballat braç a braç amb l’equip de disseny de l’empresa sueca per crear tres dissenys molt especials... En homenatge a BunnyEars, el lloc web i podcast de Culkin dedicat a la sàtira i la cultura pop, als seus dissenys hi apareixen conillets esponjosos que descansen en hamaques, roseguen barres de caramel o posen en retrats surrealist­es.

Culkin, que a la campanya va a joc amb tot el devessall de color que ha volgut imprimir en la seva primera incursió en el món de la moda, agraeix que “la gent de Happy Socks sigui tan guai i divertida i que m’hagin donat tantíssima llibertat creativa”. Amb el seu jersei de Nadal més lleig i uns vistosos mitjons de colors, apareix divertit com mai acariciant la seva iguana mentre somriu a la càmera. I enllaça una seqüència de postures tan clàssiques com vergonyose­s, mentre diu: “Cada dia és Nadal. Excepte el dia de Nadal, esclar” abans d’acomiadar-se amb magnificèn­cia fent miques un nan de jardí i afirmant que “ja és massa gran per a aquesta m...”.

Així doncs, continua ben viu. I en molt bon estat, malgrat que va viure un llarg període d’addiccions i descontrol. Això sí, reconeix que no s’aconseguei­x treure de sobre l’etiqueta d’icona nadalenca per la pel·lícula que va protagonit­zar quan tenia deu anys i ara ja fa molt de temps... el 1990. Fins al punt que la seva tornada a la normalitat va tenir lloc l’any passat amb l’anunci que va protagonit­zar per a Google Home, en què recreava les escenes més icòniques de la pel·lícula que el va fer famós per sempre més.

Macaulay Culkin va començar en el món de la interpreta­ció a la Filharmòni­ca de Nova York. I, per bé que a la dècada dels vuitanta va treballar intensamen­t al cinema i la televisió, la fama va arribar amb Sol a casa i Sol a casa 2: Perdut a Nova York, dos films que van recaptar 300 milions de dòlars.

Ara bé, després tot es va torçar. Es va barallar amb el seu pare (que volia que continués treballant a preu fet, davant la seva negativa) i amb els germans i la mare. Als 17 anys es va casar amb l’actriu Rachel Miner i es va separar dos anys després per començar una llarga relació amb Mila Kunis, que va acabar en una turmentada ruptura.

Malgrat que va tornar al cinema el 2003 amb Party Monster, testificar en judicis contra el seu amic Michael Jackson per suposats abusos sexuals a menors (que Macaulay Culkin sempre ha negat), el seu devastamen­t per la separació de Kunis i les addiccions en què va caure el van tancar en una espiral perillosa que ara diu haver superat. De fet, ara torna a somriure. I assegura que no ho fa només per l’anunci dels mitjons que ell mateix ha dissenyat, sinó perquè se sent feliç i equilibrat amb Disney Brenda Song, la London Tipton a Hotel dulce hotel: las aventuras de Zack y Cody.

Macaulay Culkin torna a la pantalla com a ambaixador dels mitjons de Happy Socks que ell ha dissenyat

 ??  ?? A tot color. Assegura que, després de superar les addiccions i depression­s, se sent còmode amb el món a tot color dels mitjons suecs
A tot color. Assegura que, després de superar les addiccions i depression­s, se sent còmode amb el món a tot color dels mitjons suecs
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain