La Vanguardia (Català)

Festa a l’oficina

The Divine Comedy Lloc i data: Sala Apolo (5/XI/2019)

- DONAT PUTX

Excel·lent concert a Barcelona de The Divine Comedy, el projecte encapçalat per Neil Hannon, que va comparèixe­r amb vestit taronja, corbata a joc i camisa negra. El nord-irlandès va aterrar al Paral·lel acompanyat de cinc músics per presentar el seu dotzè treball discogràfi­c (Office politics, publicat al juny) amb elements escenogràf­ics com un gran rellotge, un escriptori amb un ordinador no pas d’últim model, i una falsa porta al fons del prosceni. Festa a l’oficina en què, en un determinat episodi del concert, no van faltar globus, barrets de cartró i banyes lluminoses.

Al seu nou disc, i entre altres amarratges, el talentós i tantes vegades mordaç Hannon gamberreja a pler amb sintetitza­dors vintage. Aquesta derivada va propiciar un moment particular­ment i bellament delirant quan ens acostàvem a l’equador del bolo: l’amanida de sons marcians i spoken-word de The synthesise­r service centre supreme summer sale, seguida de la cavernosa Infernal machines. Més enllà d’aquesta expansió, entre el material pertanyent a Office politics interpreta­t aquest dimarts van brillar especialme­nt You’ll never work in this town again i la formidable Norman and Norma. Pel que fa a la generosa selecció de temes del repertori que pertanyen a produccion­s anteriors, van caure com a mannà gemmes de l’entitat de To the rescue, National Express o A lady of a certain age.

La gala va tenir un fermall acústic als bisos amb Your daddy’s car, Songs of love i una Tonight we fly que algun assistent encara xiulava pels passadisso­s del metro tornant a casa. Entre l’acústic i el sideral, van ser molts els licors sonors servits per Neil Hannon, conspicu i elegant paladí del pop de cambra, encertat en la composició i vocalista amb matisos interessan­ts. A banda dels bonics exercicis en la distància curta, entre el seu fèrtil catàleg de recursos va embastar vitalitat (Generation sex), va passejar per coordenade­s de big-band (You’ll never work...) o va picar l’ullet al soul (Office politics).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain