La Vanguardia (Català)

Bale i James, a la selecció sense jugar de blanc

“No estan lesionats, però encara no estan disponible­s”, afirma Zidane

- CARLOS NOVO

El serial de Bale i James continua enredant l’actualitat del Madrid. Els jugadors no seran avui a Ipurua perquè, si bé no estan lesionats, encara no tenen l’alta competitiv­a. La setmana que ve viatjaran a la concentrac­ió de Gal·les i Colòmbia i potser podrien jugar amb les seves seleccions, cosa que ha molestat el Madrid, sobretot en el cas de Gareth Bale, que no juga ni s’ha entrenat amb el grup des que es va lesionar en l’últim partit de la seva selecció, el 13 d’octubre a Cardiff.

Zidane va explicar l’absència dels dos jugadors així: “Bale i James no estan lesionats, però no estan disponible­s per jugar. Aniran amb les seves seleccions i després tindran cinc o sis dies, i ja es veurà si estan preparats per jugar o no. La meva no és una decisió tècnica. No estan amb nosaltres perquè no s’entrenen amb el grup. Decideixen ells i, si no s’entrenen, no poden jugar. I si no s’entrenen és perquè encara els falta alguna cosa”, va comentar.

El Madrid veu el partit contra l’Eibar amb certa precaució. La temporada passada va patir un fort càstig a Ipurua (3-0) en una gran exhibició de Marc Cucurella, ara al Getafe. Aquesta va ser la derrota més greu de Santiago Solari fins que va arribar la clatellada de l’Ajax (1-4) al Bernabeu. Zidane ja sap que no ho tindrà gens fàcil: “Preparem el partit sabent que Ipurua és un camp diferent, amb un equip diferent, que al seu camp juguen diferent. Espero que juguem com cal. A la Lliga no hi ha partit fàcil, no hi ha un rival contra el qual puguis sortir tranquil”.

Aquesta tarda sembla que Zidane no introduirà gaires rotacions respecte a l’equip que va escombrar el Galatasara­y. Ni tan sols va garantir la presència de Rodrygo, el jugador de moda: “Al final som 25 jugadors i tinc 25 titulars. Cada partit hem de triar i és el que faré sempre”.

L’única baixa segura és la de

“Si els deixem arrencar forts i ràpids, rebrem els mateixos gols que el Galatasara­y”

Marcelo, lesionat contra el Galatasara­y. Torna a la llista Vinícius, absent contra l’equip turc, però fa l’efecte que no jugarà d’entrada.

Fa 443 minuts que el Madrid no encaixa cap gol. Mendilibar, l’entrenador de l’Eibar, creu que té la recepta per contrarest­ar els blancs: “Si els deixem arrencar forts i ràpids, acabarem rebent els mateixos gols que el Galatasara­y. No els esperarem amb por ni farem coses rares”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain