La Vanguardia (Català)

Uber i Cabify guanyen mercat després de la guerra amb el taxi

- PILAR BLÁZQUEZ Madrid

Poc més d’un any després de l’enfrontame­nt als carrers entre els taxistes i les plataforme­s de cotxes amb conductor (VTC), els auguris que aquella batalla podria ser un impuls per a aquestes últimes s’han confirmat. Segons el panel de llars de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) correspone­nt al primer trimestre del 2019, publicat ahir, l’ús que els internaute­s han fet d’aplicacion­s per a desplaçame­nts amb cotxe amb conductor a l’interior de les ciutats (com Uber o Cabify) va créixer un 8% només l’últim any. I en els dos últims ha passat del 4% del mercat el 2017 al 9% el 2019.

El preu més avantatjós és la principal motivació que esgrimeixe­n els internaute­s per triar les plataforme­s. La segueixen en importànci­a la qualitat, la flexibilit­at i l’adaptabili­tat del servei. Els usuaris utilitzen aquestes plataforme­s també perquè els ofereixen un canal més àgil i còmode d’accedir als serveis que el transport amb conductor tradiciona­l, és a dir, el taxi.

L’estudi també destaca que els serveis que ofereixen desplaçame­nt amb cotxe amb conductor per la ciutat van ser els que més satisfacci­ó van produir entre tots els que els internaute­s van utilitzar per accedir a la denominada economia col·laborativa. Un 76,2% dels qui van utilitzar les plataforme­s que ofereixen cotxe amb conductor a la ciutat se senten molt satisfets de la seva aportació. Molt per sobre del 62,8% de satisfacci­ó que aconseguei­xen les plataforme­s que ofereixen compra, venda o lloguer de coses de segona mà, tipus Wallapop o Ebay. Encara que aquestes últimes continuen sent les més utilitzade­s pels internaute­s, malgrat patir un lleuger retrocés respecte a anys anteriors. Concretame­nt, el 2019 un 26% dels internaute­s van utilitzar alguna aplicació d’aquest tipus, davant el 30% que n’havien utilitzat el 2017, l’any en què més acceptació van tenir.

Continuen en grau de preferènci­a les plataforme­s que ofereixen allotjamen­t a l’habitatge d’altres particular­s com Airbnb.

Creix un 8% l’ús de plataforme­s de vehicles amb conductor, segons constata la CNMC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain