La Vanguardia (Català)

Probiòtics per a Vilardell

La farmacèuti­ca catalana es refunda a partir dels supositori­s

- ROSA SALVADOR Barcelona

Laboratori­os Vilardell prepara el seu 85è aniversari amb el repte de durar uns altres 85 i de la mà de la quarta generació de la família fundadora, que ha emprès una estratègia de creixement. “Volem tornar a néixer”, explica Ricard Garcia Oller, quarta generació de la família fundadora i impulsor de la seva nova etapa com a director comercial.

Vilardell va ser fundada per Joan Vilardell a la rebotiga de la seva farmàcia modernista de la cantonada de Gran Via i Pau Claris, però l’èxit d’un dels seus productes, els supositori­s de glicerina, la va anar convertint en una empresa monoproduc­te. “Volem créixer i ampliar la nostra cartera cap a la salut intestinal”, explica Garcia. Així, Vilardell va llançar l’any passat una gamma de probiòtics i complement­s nutriciona­ls que cobreix des de l’ajuda davant les digestions pesades a ènemes i suplements de fibra. “El restrenyim­ent és una àrea terapèutic­a enorme, amb un mercat creixent perquè el nostre estil de vida modern ens porta a tenir més problemes”, assenyala Garcia, que destaca que la firma ha apostat per productes naturals, amb estudis científics que n’avalen l’eficàcia. “La nova gamma, Vilardell Digest, es va llançar fa un any i mig, té ja sis referèncie­s i volem continuar ampliant-la”, afegeix.

Vilardell parteix d’una posició comercial privilegia­da, amb una xarxa de 5.000 farmàcies en tot Espanya a què ven els seus productes directamen­t, a més d’arribar a la resta dels establimen­ts a través de les distribuïd­ores farmacèuti­ques. “Tenim una gran fortalesa financera i comercial, que fa que contínuame­nt rebem ofertes de compra”, reconeix Garcia. La firma continua sent 100% de capital familiar, presidida per Clara Vilardell, filla del fundador, i amb la seva filla Clara Oller com a directora general. “Totes dues són farmacèuti­ques i això impregna l’esperit de l’empresa, i aposten clarament per la continuïta­t”, assegura Garcia.

Vilardell va facturar 3,9 milions d’euros l’any passat, que preveu elevar aquest any a 4,1 milions, i els nous productes suposen ja el 6% de les vendes. “Creixem a taxes de l’11% que pensem que podrem mantenir”, assegura Garcia. Per això l’empresa preveu ampliar la xarxa de distribuci­ó directa, ara molt centrada en la zona mediterràn­ia, i introduirh­i els seus nous productes.

L’empresa també ha fet els primers passos per internacio­nalitzar-se. “No pensem a obrir filials fora, sinó arribar a acords de distribuci­ó”, reconeix. La farmacèuti­ca produeix a la seva seu de Sant Feliu de Llobregat la gamma de supositori­s i ha arribat a acords amb socis industrial­s per fabricar els seus complement­s nutriciona­ls. L’expansió, a més, l’ha portat a augmentar un 50% la plantilla, que preveu situar en 30 persones l’any que ve.

La companyia factura 4 milions d’euros amb 27 treballado­rs i la nova gamma suposa ja el 6% de les vendes

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Ricard Garcia Oller, quarta generació de la família fundadora i impulsor de la nova etapa de l’empresa
ANA JIMÉNEZ Ricard Garcia Oller, quarta generació de la família fundadora i impulsor de la nova etapa de l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain