La Vanguardia (Català)

EL “BLOQUEIG TOTAL” VA SER NUL

Normalitat a l’AVE i a Rodalies gràcies a la policia i a l’escassetat de manifestan­ts

- Barcelona

Un manifestan­t assegut a terra davant el cordó policial que va protegir ahir l’estació de Sants a Barcelona i va evitar el bloqueig independen­tista.

El “bloqueig total” a què cridaven ahir els CDR a l’estació de Sants de Barcelona va acabar sense ni arribar a alterar el trànsit ferroviari. I és que l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional va evitar que els tres centenars d’activistes concentrat­s aconseguis­sin bloquejar les vies de l’AVE en una nova acció dels CDR –menys nombrosa que les anteriors– que no va aconseguir el seu propòsit.

“Parem el cor ferroviari de Barcelona”, van proclamar ahir els CDR a les 11 del matí per cridar a la mobilitzac­ió a Sants. A dins, al vestíbul d’accés a l’AVE, un centenar de manifestan­ts pronunciav­en consignes per la llibertat dels independen­tistes presos i contra els cossos de seguretat. Davant seu, agents de la Policia Nacional van custodiar l’accés als trens d’alta velocitat, i van permetre el pas a qui tenia bitllet. Poc després van aparèixer els Mossos, que van envoltar el centenar de CDR i van impedir que cap manifestan­t sortís. La policia catalana va procedir llavors a desallotja­r un per un els manifestan­ts. La majoria, sense incidents, tot i que amb moments aïllats de tensió, com quan una senyora va mirar de resistir-se i, empesa per la policia, va acabar per terra i va ser assistida per sanitaris, a qui es va queixar de marejos i cops. En aquests desallotja­ments els Mossos van identifica­r alguns CDR que s’hi oposaven. No hi va haver detencions.

A fora esperaven dos centenars més de concentrat­s davant un fort dispositiu de la policia autonòmica que va limitar l’entrada a Sants. Durant la protesta, tant el servei de Rodalies com el de l’AVE van funcionar amb normalitat, segons Renfe. Va ser en aquests moments de calma tensa entre els 300 manifestan­ts i els Mossos a l’entrada de Sants quan es va donar la imatge curiosa de la jornada, ja que va aparèixer el petit Nicolás, que es va encarar amb alguns dels concentrat­s fins que van intervenir els Mossos.

Prop de tres hores després de l’inici de l’acció, els CDR la van desconvoca­r, tot i que diverses desenes de manifestan­ts es van desplaçar per tallar el carrer fins que van ser dispersats per la policia catalana.

 ?? PAU BARRENA / AFP ??
PAU BARRENA / AFP
 ?? ÀNGEL GARCÍA / NORDMEDIA ?? Els Mossos van desallotja­r d’un a un els manifestan­ts del vestíbul
ÀNGEL GARCÍA / NORDMEDIA Els Mossos van desallotja­r d’un a un els manifestan­ts del vestíbul

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain