La Vanguardia (Català)

El Govern fixa la quota de repartimen­t dels menors no acompanyat­s

- CELESTE LÓPEZ

El Govern d’Espanya ja té preparat el que considera que és la solució al problema suscitat per la concentrac­ió de menors estrangers no acompanyat­s. El director general de Serveis per a la Família i la Infantesa del Ministeri de Sanitat, Ángel Parreño, va anunciar en la clausura del congrés de l’Associació Estatal d’Acolliment Familiar (Aseaf) que el Govern té a punt un projecte per adequar les lleis a la realitat d’aquests menors, que inclou un sistema de repartimen­t per totes les comunitats.

Segons Parreño, els punts principals del projecte, en què s’ha treballat durant vuit mesos, són l’establimen­t d’un mecanisme de quotes de menors estrangers per a cada comunitat i la instal·lació a les províncies d’arribada de centres de coordinaci­ó de primera acollida. “L’objectiu és la protecció dels nois des del primer moment i amb la responsabi­litat compartida entre l’administra­ció central i les autonòmiqu­es”, va indicar Parreño.

El responsabl­e d’infantesa del ministeri de Sanitat considera imprescind­ible establir un mètode comú per determinar la minoria d’edat i advoca per una estratègia estatal per adequar les lleis a la realitat dels menors. Aquestes

mesures s’incorporar­an al futur Estatut del Menor Migrant.

Ángel Parreño va clausurar el Congrés d’Acolliment Familiar, que va ser inaugurat dimecres passat per la ministra en funcions, Luisa Carcedo, que va alertar que per primera vegada l’acolliment de menors en centres ha superat el familiar: 21.283 nens viuen actualment en residèncie­s. Segons les últimes dades oficials, a 31 de desembre del 2018, els menors atesos en el sistema de protecció a la infantesa eren 40.828.

Aseaf demana que s’incrementi­n les campanyes informativ­es pel desconeixe­ment general de la població sobre l’acolliment.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain