La Vanguardia (Català)

Honda – Lorenzo = Márquez2

Pren cos la incorporac­ió d’Àlex Márquez al Repsol Honda amb el seu germà

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Allò que el primer rival és el veí de garatge pot quedar en dubte des d’aquesta mateixa pretempora­da 2020 que arrencarà dimarts a Xest, quan el vent hagi escombrat el confeti del final de festa del Mundial 2019 de la pista valenciana. Els Márquez, Marc i Àlex, tenen molts números per acabar sent els primers germans companys d’equip de MotoGP i, per extensió, de la història del Mundial de velocitat. L’adeu inesperat de Jorge Lorenzo ha obert la porta del Repsol Honda Team al petit dels germans de Cervera. Des de dijous s’han precipitat les reunions a Xest.

Les opcions que té sobre la taula Honda, amb Alberto Puig al capdavant, per cobrir la plaça de Lorenzo al Repsol Honda Team són tres: Àlex Márquez, Johann Zarco i Takaaki Nakagami. Malgrat aixo, Puig diu que no té pressa ni ha decidit res: “No hi ha res fet. Estem veient les possibilit­ats, però no és una cosa que es pugui decidir tan de pressa. Reaccionar en dos dies tampoc no és tan fàcil”, va dir el barcelonès al micròfon de DAZN.

Avui dia, Àlex Márquez, malgrat que té contracte amb l’Estrella Galicia-Marc VDS de Moto2, estaria a la pole provisiona­l per acompanyar el seu germà en el garatge del Repsol Honda. Segons algunes fonts, l’acord no està tancat, però la firma estaria a prop. A favor seu: la seva qualitat intrínseca com a vigent campió de Moto2; la joventut (23) i projecció, i ser el germà de l’hexacampió de MotoGP, un fet que assegura una bona relació veïnal. HRC aconseguir­ia un punt amb en Marc per assegurar-ne la renovació l’any que ve –el 93 és el gran objecte de desig dels japonesos–. I Puig ho considera: “Per descomptat que l’opció de l’Àlex es valorarà. Cal tenir-lo en compte pels mèrits propis, no pel cognom”, deia el cap d’equip.

L’opció de Johann Zarco no és descartabl­e. El francès –del grat de Puig, que el va temptejar abans de fitxar Lorenzo però es va estimar més signar amb KTM– veu la seva gran ocasió de fer el salt a una moto competitiv­a. Després de trencar amb KTM a l’agost, va ser

Per substituir Lorenzo, Honda té sobre la taula les opcions d’Àlex Márquez, Zarco i Nakagami

El francès, que era del grat de Puig, no accepta anar a l’Avintia Ducati i aspira a pilotar l’Honda pota negra

repescat per Honda des del GP d’Austràlia en substituci­ó del lesionat Nakagami. Ahir s’especulava amb la possibilit­at que el curs vinent anés al modest Avintia Ducati (per Karel Abraham) –un fet que aplanaria el camí de l’Àlex–, però el francès no té intenció de fer un pas enrere: “Vull estar en una bona moto en un bon equip, i per mi l’Avintia no és un bon equip. Seria un error anar-hi. Per tant, si m’he de conformar amb aquest lloc, ja m’espavilaré per tornar a Moto2. Ara l’objectiu és Honda”, va dir amb referència a la plaça al Repsol Honda, un moviment que veuen amb bons ulls des de Dorna.

La tercera opció de Puig seria Takaaki Nakagami, a l’equip satèl·lit LCR Honda. El salt del japonès a l’equip oficial, però, no acaba de convèncer, per molt que el pas de l’Àlex a LCR Honda per foguejar-se un any no seria una mala jugada per al català.

Amb aquestes cartes, Puig i Honda han de decidir com resolen l’equació després d’esborrarse’n Lorenzo.

 ?? KAI FOERSTERLI­NG / EFE ?? Àlex i Marc Márquez ja van coincidir al box del Repsol Honda als tests de Xest del 2014
KAI FOERSTERLI­NG / EFE Àlex i Marc Márquez ja van coincidir al box del Repsol Honda als tests de Xest del 2014

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain