La Vanguardia (Català)

Norwegian renuncia a acomiadar els 99 tripulants de Madrid

- Redacció

L’aerolínia de baix cost Norwegian ha descartat aplicar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) anunciat als 99 tripulants de cabina de la seva base a Madrid i finalment seran inclosos en un ERTO (temporal) del desembre al març, amb una compensaci­ó de 500 euros mensuals durant aquest període. Segons va informar el sindicat USO, el període de consultes amb els sindicats s’ha acabat amb un acord que aconseguei­x aturar l’ERO als 99 tripulants de cabina pel tancament de la base de Barajas. A més, els treballado­rs també tindran dret a prestació d’atur durant aquest període, i a l’abril seran recol·locats, segons la seva antiguitat, en les diferents bases espanyoles, amb una compensaci­ó per trasllat de 2.800 euros.

La companyia aèria havia comunicat que aplicaria un ERO als 99 tripulants de cabina de la base de Madrid i un ERTO per a la resta dels 855 tripulants a Espanya –amb base a Gran Canària, Tenerife, Màlaga, Alacant i Barcelona–, com a conseqüènc­ia de la reducció d’activitat els pròxims mesos.

A més d’aquests 99 treballado­rs, 140 tripulants més de la resta d’Espanya, per ordre d’antiguitat, també seran inclosos en un ERTO de quatre mesos, del desembre al març, però la compensaci­ó mensual que rebran serà de 325 euros, amb accés a prestació d’atur durant aquests mesos.

D’altra banda, a un màxim de 669 tripulants, amb més antiguitat, se’ls aplicarà una reducció de jornada de 15 dies durant els quatre mesos d’ERTO. Segons USO, amb aquesta mesura es redueixen de manera substancia­l els treballado­rs que haurien d’anar quatre mesos a suspensió temporal, si bé també es recull la indemnitza­ció per acomiadame­nt voluntari, amb una compensaci­ó de 30 dies per any treballat i un mes de salari.

L’aerolínia nòrdica abandonarà la ruta Madrid-Nova York el 26 de març, coincidint amb l’arrencada de la temporada d’estiu, segons recull Europa Press. Norwegian havia anunciat prèviament que deixaria d’operar les rutes a Estocolm i Palma de Mallorca el 27 d’octubre, i a Copenhague­n, Reykjavík, Tenerife i Gran Canària, el 8 de gener.

 ?? LV ?? Passatgers pujant a un avió a l’aeroport noruec de Kirkenes
LV Passatgers pujant a un avió a l’aeroport noruec de Kirkenes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain