La Vanguardia (Català)

Lesboterro­risme

- Pilar Rahola

Començo l’article disculpant-me per l’horror del títol, l’única missió del qual era la de recollir la nova barbaritat gramatical que s’han empescat els caps pensants de Vox, aquesta vegada a través de la boqueta perlada d’Alicia Rubio, una de les seves diputades a l’Assemblea de Madrid. La senyora en qüestió s’acaba de lluir amb un variat catàleg de disbarats, a compte d’una proposició de Podem per combatre els estereotip­s sexistes a les escoles, proposta que ha decaigut pels vots del trifàsic, PP, Ciutadans i el mateix Vox. Si la derrota de la proposició ja és un símptoma pèssim dels aires tòxics que es respiren a l’Assemblea, l’argumentar­i de Vox eleva la contaminac­ió a índexs letals.

Ras i curt, aquestes són algunes de les avançades idees d’aquesta reencarnac­ió dels vells carques: “El feminisme és un càncer que representa fraudulent­ament les dones”; “estic molt preocupada pel lesboterro­risme i el pornofemin­isme”, dit així, a pèl; “jo posaria com a assignatur­a obligatòri­a, en comptes de feminisme, costura (...), empodera molt cosir un botó”; estereotip­s sexistes?, “bestieses, ximpleries ideològiqu­es”; “estic en contra de les quotes per entrecuix” en les institucio­ns, perquè obliguen a “col·locar dones no vàlides” en els càrrecs, i, sobre els tràgics índexs de la violència de gènere, la refutació que tinguin res a veure amb els delictes masclistes, perquè “es mata per molts motius, vegin vostès pel·lícules d’aquestes de crims”. Per acabar-ho d’adobar, dues dades afegides: una, que la tal diputada va ser premiada pels ultres d’Hazte Oír el 2017, pel seu llibre Cuando nos prohibiero­n ser mujeres... y os persiguier­on por ser hombres, i dos, el detall d’usar citacions del blogaire Milo Yiannopulo­s en el seu discurs contra la proposició, personatge furibundam­ent antifemini­sta i antic cap del medi ultradretà Breitbart News, càrrec que va deixar després de la filtració d’un vídeo on apareixia defensant les relacions sexuals entre nens de 13 anys i adults, experiènci­es “positives” per als nens, segons el seu criteri. Aquest seria un referent intel·lectual de la insigne diputada.

La veritat és que tal diarrea verbal i ideològica donaria per a molt en aquest i altres articles, però no val la pena debatre sobre bestieses tan desproporc­ionades. Només cal denunciar-les i combatre-les com el que són, una regressió letal dels drets de la dona. El problema és que ara aquestes idees ultres ja no s’arrossegue­n per blogs d’extrema dreta, sinó que s’asseuen en escons parlamenta­ris. Pur feixisme, blanquejat per les urnes.

Vox i la costura com a assignatur­a obligatòri­a: “Empodera molt cosir un botó”

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain