La Vanguardia (Català)

Biodinàmic­s, naturals i ecològics

La carta d’aquesta barra especialit­zada creix amb noves tipologies de vins

-

BARCELONA— La carta de la Barra de Vins d’El Nacional és coneguda de sobres per la variada oferta de referèncie­s procedents de les millors denominaci­ons d’origen, des de Rioja fins a Ribera del Duero, passant per Rueda i Priorat. Ara la proposta s’enriqueix amb la presència de tres noves tipologies de vins: ecològics, biodinàmic­s i naturals.

Amb un protagonis­me creixent al mercat vinícola, els ecològics són vins que s’elaboren amb adobs naturals, sense químics ni additius, sense maquinària i amb nivells de carboni mínims. A poc a poc han aconseguit conquerir els paladars més exigents i, per això, no podien faltar a la Barra de Vins. Tampoc els biodinàmic­s, la filosofia dels quals busca tancar el cicle biològic de l’entorn natural d’acord amb la lluna, el respecte pel terra i la planta, així com el medi ambient. El procés d’elaboració tampoc no incorpora químics, tal com passa amb els vins naturals.

VINS NATURALS. Els vins naturals s’obtenen amb el mínim d’intervenci­ó possible, tant en el conreu de la vinya, que ha de ser ecològic, com en la transforma­ció posterior, que no accepta processos de clarificat ni filtrat. Així, doncs, aquests vins s’elaboren amb raïm veremat a mà i la fermentaci­ó alcohòlica no porta llevats afegits ni es corregeixe­n els sucres, l’acidesa o el color dels vins, ja que es considera que el raïm ha de reflectir les condicions de la terra i de l’anyada. El resultat final és un vi que aposta pels mètodes ancestrals i que és un fidel reflex de la terra en què neix.

PERFECTE PER MARIDAR. Els vins ecològics, biodinàmic­s i naturals del Nacional, juntament amb la resta de referèncie­s, es poden acompanyar de productes tan excepciona­ls com el pernil ibèric de gla. Procedent de Guijuelo, un tallador de pernil profession­al el talla al moment davant del comensal, amb què s’ofereix un maridatge prèmium impossible d’oblidar.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain