La Vanguardia (Català)

Ostres i receptes de temporada

El pas de les estacions també es degusta a la Barra d’Ostres

-

BARCELONA—

Obertes i presentade­s al natural, regades amb unes gotes de llimona, amb pebre negre mòlt o acompanyad­es amb una vinagreta d’escalunya. Aquestes són les formes més tradiciona­ls i habituals de menjar ostres. Així ens les serveixen a la Barra d’Ostres d’El Nacional, que, a més, disposa d’altres acompanyam­ents, com salses picants. Però, per què no combinar-les també amb algunes de les propostes de temporada que s’incorporen mensualmen­t a la carta?

CARÀCTER ESTACIONAL. I és que el calendari gastronòmi­c d’El Nacional, amb els seus suggerimen­ts i plats especials en funció del producte de temporada, també té parada en aquesta barra. Així, doncs, al gener, època en què taronges, llimones i altres cítrics estan en el punt òptim de recol·lecció, aquest espai oferirà un

mollete de llamàntol. Al març és el moment de les faves, mentre que a l’abril manaran els espàrrecs de marge. L’aposta de la Barra d’Ostres per a aquests mesos és un rilette de bacallà amb favetes confitades i uns espàrrecs blancs amb mousse de salmó fumat, respectiva­ment, perfectes per degustar amb algun dels excel·lents caves i xampanys que trobem a la carta. Per preparar l’arribada de l’estiu, un període en què el peix blau està en la màxima esplendor, els responsabl­es de Cuina d’El Nacional han ideat un platet de llom d’anguila fumada. Si s’acompanya d’un assortimen­t d’ostres de l’Atlàntic i del Mediterran­i, fresques i acabades d’obrir pels profession­als d’aquesta barra, l’àpat promet ser memorable.

Els suggerimen­ts no s’acaben: cargols de punxa amb romesco, al juliol; cebiche de corball, a l’agost; carpaccio de magret d’ànec amb figues, al setembre, i ostra amb papada confitada, al novembre, el mes triat per El Nacional per donar protagonis­me, en tots els seus espais i barres, als aliments derivats del porc.

I al desembre, amb les festes i els àpats nadalencs a l’horitzó, la proposta d’aquesta barra és acompanyar les seves delicioses ostres amb raïm moscatell o amb unes rodanxes de poma àcida, un autèntic contrast de textures i un exercici de potència de sabors. Una barra per a amants de les delicadese­s, on la rúbrica la posen el marisc, el caviar i els fumats.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain