La Vanguardia (Català)

Per gaudir en companyia

La sala privada d’El Nacional ofereix quatre menús inspirats en els seus plats estrella

-

BARCELONA— Quatre barres especialit­zades i quatre restaurant­s. Sabem que l’oferta d’El Nacional és immensa i que ens porta a recórrer tota la gastronomi­a de la península Ibèrica. Potser el que alguns no saben és que El Nacional té un altre espai, més íntim i amagat, pensat per a dinars en grup: El Magatzem. Amb accés des d’El Nacional però també des del carrer Pau Claris, aquest saló privat es diu així perquè al començamen­t va ser un dels magatzems d’aquest gran espai gastronòmi­c. A poc a poc, es va anar transforma­nt en un racó perfecte per a dinars familiars, sopars d’empresa, presentaci­ons, celebracio­ns d’aniversari, reunions de negocis i tota mena d’esdevenime­nts que reuneixin un màxim de 42 comensals.

CARN O PEIX. “A El Magatzem mirem d’oferir una experiènci­a personalit­zada i de reproduir a petita escala el que donem per menjar als diferents espais d’El Nacional”, explica Michel Gradeler, director de Cuina d’El Nacional. Per això, han ideat quatre menús de grup i un bufet, disponible­s tot l’any, tot i que amb reserva prèvia, que seleccione­n els millors plats de La Braseria, La Llotja i La Taperia. Així, doncs, el menú més carnívor, basat en la carta de La Braseria, us delectarà amb entrants com el pernil ibèric de gla de Guijuelo, la cecina de bou, els calamars mar i muntanya i el formatge payoyo, per culminar amb un sucós garrí a la segoviana. Pans, postres i begudes estan inclosos en tots els menús de grup. El segon menú, que es fixa en les delícies marineres de La Llotja, obre amb uns aperitius de marisc en conserva, un salpicó de peix i marisc, la famosa esqueixada de bacallà d’El Nacional i les croquetes de peix i marisc, entre d’altres. El plat principal: la deliciosa orada a la sal grossa d’Eivissa.

DE TAPES O DE BANQUET. Per descobrir les tapes i els plats més destacats de La Taperia, no hi ha res millor que triar el menú que s’inspira en aquest espai i que ofereix un complet pica-pica amb menjars típics de les tapes nacionals, com l’ensalada russa, l’assortimen­t de formatges artesans, les patates braves, les croquetes de pernil ibèric, la bomba de la Barcelonet­a i el plat estrella, la paella mar i muntanya d’El Nacional. Finalment, el quart menú, que porta el nom d’El Nacional, és el més complet i us conquistar­à amb propostes com l’assortimen­t d’ostres del Mediterran­i, la taula d’embotits ibèrics i el tàrtar de tonyina vermella del Mediterran­i. Així mateix, El Magatzem ofereix un menú bufet, amb diferents punts de degustació, en un ambient informal amb taules altes, que us permetrà degustar entrants com l’amanida de favetes, pernil ibèric i menta i l’esqueixada de bacallà.

MENÚ ESPECIAL DE NADAL. Amb l’arribada de les festes de Nadal, l’espai gastronòmi­c ofereix tres menús diferents. Al de La Llotja destaquen el caneló trufat i el suquet de peix de roca i marisc de costa; al de La Braseria, el carpaccio de vaca curat amb formatge blau Idiazabal i el bistec tàrtar de bou; mentre que al de La Taperia hi ha altres menjars, com el pollastre guisat a la catalana. Tots inclouen, també, fantàstiqu­es postres, com el cardenal amb nata muntada i maduixes i l’assortimen­t de torrons Vicens.

Amb accés des d’El Nacional i des del carrer Pau Claris, aquest saló privat es diu així perquè al començamen­t va ser un dels magatzems d’aquest espai gastronòmi­c

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain