La Vanguardia (Català)

De tirador o en ampolla?

La Barra de Cerveses ofereix la majoria d’especialit­ats cerveseres de Damm

-

BARCELONA— Només haureu de pensar si la preferiu servida des d’un tirador o en ampolla. Aquesta és l’única preocupaci­ó que tindreu quan us acosteu a la Barra de Cerveses. I és que aquí, en un dels racons més concorregu­ts d’El Nacional, es pot degustar l’extensa gamma de cerveses que elabora Damm. La qualitat està garantida, així que només cal deixar-se guiar pels profession­als d’aquesta barra, ja que ells us recomanara­n la cervesa que més s’ajusti als vostres gustos, a l’oferta gastronòmi­ca o al moment de la jornada.

CERVESES PER A TOT L’ANY. Amb un caràcter mediterran­i i fresc, Estrella Damm és el producte estrella de la companyia i va ser creada pel seu fundador, August Kuentzmann Damm. A la Barra de Cerveses la podem demanar de tirador, en forma de canya (25 cl) o de pinta (50 cl), sempre servida amb els centímetre­s justos de crema, i també en ampolla.

Una altra de les cerveses que podem degustar tant de tirador com en ampolla és la Damm Lemon, una clara preparada amb una proporció de sis parts d’Estrella Damm per quatre parts de llimona i un toc de llima. Dels tiradors brollen, a més, altres especialit­ats: la VollDamm, una cervesa de doble malta d’estil Marzënbier, i la valenciana Turia, recognosci­ble pel sabor torrat i pel color ambre intens amb reflexos vermelloso­s.

LA FAMÍLIA DAMM. L’oferta s’amplia per als qui prefereixi­n el format ampolla, ja que podran assaborir especialit­ats com la Malquerida, una cervesa vermella fresca, creada pels mestres cervecers de Damm i els germans Ferran i Albert Adrià, elaborada amb flor de Jamaica, taronja, blat, malta d’ordi i blat de moro. També podran demanar l’alsaciana A.K. Damm, suau i que se serveix en copa llarga tipus flauta; la Keler, una lager que es produeix des del 1890; la Bock-Damm, una cervesa negra a l’estil de Munic, elaborada amb tres tipus de malta, i la Inedit, creada pels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià i l’equip de sommeliers d’elBulli. Sense deixar de banda les cerveses sense: la Free Damm, sense alcohol però amb moltes aromes, i la Daura, l’especialit­at sense gluten, apta per a celíacs.

PER PICAR. Totes mariden amb molts dels plats que se serveixen a El Nacional, encara que ho fan especialme­nt bé amb les propostes de la carta de la Barra de Cerveses. Hi trobem aperitius com anxoves de l’Escala, seitons en vinagre, escopinyes, olives, patates xips, gildes i assortimen­ts de marisc i de vegetals en conserva. Tampoc no hi falten les tapes fredes, les taules de formatges, elaborats en formatgeri­es selecciona­des amb cura al llarg de tota la península Ibèrica, i els embotits de gla. Un barra per deixar-se portar, menjar, beure i gaudir.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain