La Vanguardia (Català)

El Nacional aposta pels vins de Sumarroca

Aquest celler familiar elabora prestigios­os vins ecològics al Penedès

-

BARCELONA— Les cartes de vins d'El Nacional són un reflex dels millors vins que s'elaboren a tota la Península. Per això, i per acostar-nos als vins de Denominaci­ó d'Origen Penedès, compten amb la complicita­t del Celler Sumarroca, que es va instal·lar en aquesta zona a principis dels anys 80. "La nostra família ve del Pallars Jussà, l'avi feia vi per als veïns i allà ja teníem terrenys. Per a nosaltres, el conreu de la vinya és el més important, la terra sempre ha estat el nostre leitmotiv", explica Mercè Sumarroca, directora de Turisme del Vi i R. P. del celler.

ECOLOGIA I INVESTIGAC­IÓ CONSTANT. Sumarroca disposa de 464,8 hectàrees de terreny, repartides entre les finques Molí Coloma, Heretat Sabartés i Sumarroca, cosa que els permet proveir-se al cent per cent del raïm que necessiten per elaborar els seus vins i caves. "A més, la nostra finca està envoltada d'una gran extensió de bosc, cosa que per a nosaltres és molt important, ja que tenim molta cura de la biodiversi­tat", apunta Sumarroca. Han treballat dur durant anys per aconseguir la certificac­ió ecològica que els acredita com a celler sostenible i s'han dedicat a replantar varietats de raïm autòctones, amb una forta aposta per la xarello. Una varietat que està present en vins com el blanc Temps de Flors i els caves Brut Reserva i Núria Claverol Homenatge, que es poden trobar a les barres d'El

Nacional i en espais com La Llotja i La Braseria. "Ara estem investigan­t per aconseguir varietats ecològique­s de raïm que siguin autoresist­ents a qualsevol plaga o malaltia. Això representa­rà un gran pas endavant per a tots els viticultor­s ecològics", diu Sumarroca, que també és responsabl­e de gestionar les visites guiades i les experiènci­es que ofereixen a les seves finques: tasts de vins i caves, calçotades i barbacoes a l'aire lliure i esdevenime­nts estacional­s, que depenen del cicle vegetatiu, com la Festa de la Verema o la Festa de la Poda. "Tots els membres de la família estem molt involucrat­s en aquestes activitats i expliquem amb molta estima els nostres productes i la nostra visió del món vinícola. Tenim molta cura dels visitants i ells queden encantats".

UNA RELACIÓ CONSOLIDAD­A. Sumarroca serveix als diferents espais d'El Nacional una mitjana d'unes 10.500 ampolles de vins i caves cada any. A més de les seves tres referèncie­s estrella, Temps de Flors, Posidònia i el cava Brut Reserva, s'hi poden trobar vins com Terral, Boria, Humm i el cava Núria Claverol Homenatge. "Hem estat vinculats amb El Nacional des del principi, des del minut 0. Tenim una boníssima i molt propera relació amb tot l'equip, que ens visita cada any. I com a proveïdors rebem un tracte excepciona­l. Si ho hagués de puntuar de l'1 al 10, diria que és un 11", celebra Sumarroca.

"Per a la nostra família, el conreu de la vinya és el més important. La terra sempre ha estat el nostre leitmotiv"

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain