La Vanguardia (Català)

Les carns madurades més prèmium

LomoAlto destaca pels complets menús de grup durant tot l’any

-

BARCELONA— Si hi ha un aliment que convida a compartir taula i conversa, és la carn. Si, a més, es tracta de carns de proximitat, provinents dels millors racons de la península Ibèrica –Galícia, Astúries, Castella i Lleó, etc.–, o de races europees madurades i afinades per experts fins a arribar al punt d’excel·lència, aconseguir­em que l’experiènci­a compartida també ens deixi un record personal i gustatiu excepciona­l. A LomoAlto ho saben, i per això complement­en la carta amb sis menús especials per a grups, amb un preu tancat, per gaudir en companyia. Són menús que estan disponible­s tot l’any i que, mitjançant reserva prèvia, es poden degustar al mateix restaurant o a la seva sala privada.

SIS ALTERNATIV­ES PER TRIAR. Els menús per a grups estan pensats per a un mínim de 8 persones i s’adapten a tot tipus de butxaques. Alguns menús són curts i d’altres més llargs, però tots tenen entrants per compartir i un segon de carn. I tots, a més, comencen amb un servei de pans variats, olives i olis d’oliva monovariet­als que ens convida a introduir-nos en un món de sabors.

Per als neòfits en l’univers de les carns madurades, l’equip de Cuina de LomoAlto ha preparat el menú Sidreria, que té com a protagonis­ta la mitjana de vaca de curta maduració –uns 30 dies–, que acompanyen amb patates de muntanya fregides. Abans, ens delecten amb entrants com la truita d’ous de primera posta amb bacallà i alls tendres i la xistorra a la sidra, que preparen al foc de carbó i serveixen ben sucosa. Tal com indica el nom del menú, la beguda pensada per maridar aquests plats és la sidra. La costella de vedella mana en la segona proposta, el menú Vedella, que també incorpora entrants ben carnívors, com la terrina de bou amb envinagrat­s, les croquetes de cecina de bou i la sobrassada de bou amb coca fina.

El nombre d’entrants s’incrementa, així com el temps de maduració de les carns, en els menús successius fins a arribar al menú Vaca de curta maduració i llarga maduració, el sisè i el més complet de tots. Als entrants esmentats anteriorme­nt s’hi sumen els entremesos de bou i de vaca, el bistec tàrtar de bou, el carpaccio de bou curat amb formatge Idiazabal i una opció una mica més lleugera, l’enciam sencer a la brasa amb alls tendres i bacallà salat. El plat fort: dues costelles de vaca, una de curta maduració i l’altra de llarga maduració. No hi falten mai les guarnicion­s, com pebrots del piquillo confitats, patates agres fregides i amanida. Un festí en tota regla, que es marida amb una selecció de vins de les DO Rueda i Ribera del Queiles.

Les postres són les mateixes als sis menús: es tracta d’un pastís de formatge amb codony, una recepta que neteja el paladar de la millor manera possible.

NOUS CONVIDATS. La carta de vins de LomoAlto, per la seva banda, s’ha ampliat recentment amb referèncie­s que estan entre els 20-23 €. A la carta podreu veure marcada la seva procedènci­a, destacant si es tracta de vins ecològics, biodinàmic­s o naturals. A més, al llarg del 2020, el famós carro de postres de LomoAlto també es reformular­à amb noves postres individual­s casolanes i amb una nova oferta de vi i licors dolços per maridar.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain