La Vanguardia (Català)

El príncep Andreu parla a la televisió de la seva amistat amb el pedòfil Epstein

El ‘royal’ parla sobre la seva amistat amb el pedòfil Epstein

- Barcelona

El príncep Andreu ha decidit donar la cara i intentar recompondr­e la seva imatge després de veure’s involucrat en el cas de Jeffrey Epstein, el magnat dels Estats Units condemnat per tràfic sexual de menors que va aparèixer penjat a la seva cel·la de Nova York a l’agost. En una entrevista exclusiva que es va emetre ahir a la nit a la BBC, el duc de York, de 59 anys, va parlar, per primera vegada, sobre el que ha suposat per a ell la seva relació amb el milionari pedòfil.

Lluny d’aparèixer com un home innocent i amb un discurs creïble, el fill de la reina Elisabet II ha fet augmentar els dubtes respecte al seu tèrbol passat relacionat amb una xarxa sexual de menors. Una de les seves respostes més criticades ha tingut a veure amb una de les víctimes d’Epstein, Virginia Giuffre, que va acusar el príncep d’abús sexual quan ella tenia 16 anys. La periodista Emily Maitlis –que va qualificar la seva feina com “una entrevista sense restriccio­ns”– li pregunta directamen­t: “Aquesta dona assegura que el va conèixer el 2001, que va sopar amb vostè, que va ballar amb vostè al club nocturn Tramp de Londres, que va tenir sexe amb vostè en una casa a Belgravia pertanyent a Ghislaine Maxwell, amiga seva. La seva resposta?”. I el duc contesta: “No recordo en absolut haver-me reunit amb aquesta senyora”. La periodista insisteix: “No recorda haver-la conegut?”. “No”, és la resposta taxativa del príncep. Diaris britànics com The Times mostraven ahir la fotografia, de l’any 2001, en què apareix un jove Andreu agafant amb un braç al voltant de la cintura la presumpta víctima, llavors adolescent.

Sobre per què va estar a la mansió de Manhattan del seu amic Jeffrey Epstein quan aquest ja havia estat condemnat per un cas d’abús sexual, admet que es va equivocar. “Em resultava molt còmode allotjar-me allà. Hi he pensat durant molt de temps. Ara m’adono que no va ser correcte. El problema va ser que una vegada que havia estat condemnat em vaig quedar amb ell. Aquesta és la raó per la qual em castigo diàriament, perquè com a membre de la família reial mirem de mantenir els més alts estàndards i pràctiques, i simplement vaig deixar això al marge”.

 ??  ??
 ?? SANG TAN / AP ?? El príncep Andreu en una imatge del juny del 2012
SANG TAN / AP El príncep Andreu en una imatge del juny del 2012

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain