La Vanguardia (Català)

La capital catalana triomfa entre els expatriats

-

Dues ciutats espanyoles figuren en posicions destacades de l’Expat City Ranking 2019 que elabora InterNatio­ns, la comunitat més gran d’expatriats, amb més de 3,5 milions de membres. Mentre que Barcelona se situa entre les deu millors ciutats per a les persones que viuen i treballen a l’estranger, amb la setena posició, Madrid queda ubicada a la posició número 17 d’aquesta llista, que té a les sis primeres places Taipei, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh, Singapur, Mont-real i Lisboa. Completen el top 10 Barcelona, Zug, la Haia i Basilea.

L’Expat City Ranking està basat en els resultats obtinguts de l’enquesta anual d’InterNatio­ns Expat Insider, en que s’han entrevista­t més de 20.000 persones.

Barcelona, setena en una relació de 82 ciutats, és votada com la millor ciutat en la subcategor­ia de lleure i clima. També aconseguei­x col·locar-se entre les deu millors en la classifica­ció de salut i entorn (novena). El punt feble de la capital catalana és el cost de l’habitatge, una categoria en què queda relegada a la posició 42a.

Per la seva part, Madrid és la ciutat que dona la millor benvinguda als expatriats. Encapçala la llista de les ciutats en què les persones se senten més ben acollides. De totes maneres, els expatriats estan particular­ment descontent­s amb les oportunita­ts laborals locals i la seguretat en el treball. A l’índex de finances i habitatge ocupa la posició número 50 de la llista.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain