La Vanguardia (Català)

Polèmic trasllat de TIC Salut de Mataró al 22@

L’alcalde, David Bote, revela que va oferir una seu gratuïta a l’organisme perquè no abandonés la capital del Maresme

- FEDE CEDÓ

L’argument que ha esgrimit la Fundació TIC Salut Social, vinculada al Departamen­t de Salut de la Generalita­t, per justificar que abandona la seu de Mataró després de 13 anys es refereix a la necessitat de centralitz­ar recursos comuns amb altres departamen­ts. L’alcalde de la capital del Maresme, David Bote, assegura que, a fi d’evitar la sortida de l’entitat supramunic­ipal, va oferir un nou emplaçamen­t a càrrec de la municipali­tat.

El batlle de Mataró no només lamenta la sortida de TIC Salut, sinó que critica la decisió i acusa l’entitat de “no creure en la descentral­ització” dels serveis de l’administra­ció autonòmica.

El patronat de la Fundació TIC Salut va decidir el 31 d’octubre canviar de seu, després d’haver estat 13 anys a Mataró, per traslladar-se al 22@ de Barcelona, al carrer Roc Boronat, a la vora d’altres entitats del Departamen­t de Salut, com ara l’Agència de Salut Pública de Catalunya, la subdirecci­ó general d’Ordenació i Desenvolup­ament Profession­al, l’Agència de Seguretat Alimentàri­a i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya.

TIC Salut aposta pel trasllat a fi d’“optimitzar i compartir l’eficiència i la sostenibil­itat”, però obvia que Mataró ha fet un gran esforç i una inversió econòmica per apostar per l’àmbit de la salut, amb una càtedra exclusiva al centre universita­ri del TecnoCampu­s i l’impuls de Mataró com a “ciutat curadora”, a més de mantenir una aposta decidida per les noves tecnologie­s.

L’alcalde de la capital del Maresme assegura que no hi ha justificac­ió possible per al trasllat a Barcelona de TIC Salut, una entitat que fins ara aprofitava les instal·lacions de l’Escola Università­ria del Maresme per impulsar el seu creixement.

 ?? LV ?? Seu del centre universita­ri TecnoCampu­s de Mataró
LV Seu del centre universita­ri TecnoCampu­s de Mataró

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain