La Vanguardia (Català)

Una víctima d’Epstein acorrala el príncep Andreu

Virginia Roberts Giuffre explica la seva història a la BBC

- BARCELONA Redacció

Buckingham va emetre un comunicat per desmentir les acusacions contra el duc de York

“Imploro a la gent del Regne Unit que em faci costat, que m’ajudi a lluitar en aquesta batalla, que no accepti que això està bé. No és una història sexual sòrdida. És una història de tràfic de persones. És una història d’abús i és una història dels nois de la reialesa”. És el que dimarts a la nit va declarar davant les càmeres de la BBC Virginia Roberts Giuffre (35), la dona que acusa el príncep Andreu d’Anglaterra d’haver mantingut sexe amb ella quan tenia 17 anys. La dona afirma que el príncep i ella se’n van anar al llit sabent que ella era menor d’edat.

Qui organitzav­a les cites era el magnat i pedòfil Jeffrey Epstein, que es va suïcidar a la seva cel·la en espera del segon judici per diferents delictes de corrupció de menors. Giuffre al·lega que el duc de York va mantenir relacions sexuals amb ella en tres ocasions diferents, dues vegades quan era menor. La víctima va explicar que el 2001 Jeffrey Epstein i la seva parella d’aleshores, Ghislaine Maxwell, la van portar al club nocturn Tramp de Londres, on li van presentar el príncep. “Vam entrar a la zona vip. L’Andreu em va preguntar què volia beure. Després em va demanar que ballés. No he vist mai ningú que balli tan malament com ell. Suava a sobre meu; era com si la seva suor plogués per tot arreu. Estava fastigueja­da, però sabia que l’havia de mantenir feliç perquè era el que en Jeffrey i la Ghislaine esperaven de mi”. Ghislaine Maxwell li va donar instruccio­ns molt concretes sobre com s’havia de comportar aquella nit: “Al cotxe em va dir que havia de fer per al príncep el que feia per a en Jeffrey”. Aquella nit va tenir relacions sexuals amb Andreu en una habitació de la casa de Maxwell, a l’exclusiu barri de Belgravia. “Va ser un moment realment aterridor de la meva vida. Ell sap què va passar, jo sé què va passar. I només un de nosaltres diu la veritat”, deia ahir a la nit a la BBC.

El palau de Buckingham es va afanyar, abans que s’emetés l’entrevista, a negar completame­nt el que ja s’havia filtrat que explicaria la Virginia: “Neguem emfàticame­nt que el duc de York hagi tingut cap tipus de contacte sexual o relació amb Virginia Roberts. Qualsevol afirmació contrària és falsa i sense fonament”. Tot i això, David Boies, advocat de cinc de les víctimes d’Epstein, ja ha advertit els Windsor que pensa citar el duc de York a declarar al judici obert contra el magnat als Estats Units.

 ?? AP ?? Virginia Roberts Giuffre a l’entrevista amb la BBC
AP Virginia Roberts Giuffre a l’entrevista amb la BBC

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain