La Vanguardia (Català)

Tebas espera ser reelegit sense eleccions aquest mes

- CARLOS NOVO

Javier Tebas està convençut que no tindrà cap contrincan­t a la presidènci­a de LaLiga i confia a tornar a ser el president del màxim òrgan de govern dels clubs al llarg d’aquest mateix mes de desembre, sense necessitat que hi hagi eleccions, en una estratègia molt semblant a la que va seguir el 2016. Javier Tebas va dimitir per sorpresa del seu càrrec dilluns a la nit, en plena gala de la Pilota d’Or.

La Comissió Electoral de LaLiga es constituei­x avui. Serà el tret de sortida per a una hipotètica cursa electoral que en aquest organisme entenen que no tindrà lloc perquè ningú voldrà assaltar el tron de Tebas, al càrrec des del 2013 gràcies al suport molt majoritari dels clubs modestos.

El mandat de Tebas expirava el 10 d’octubre del 2020. Tebas va justificar dilluns l’avançament electoral en una carta que va remetre als clubs i que va penjar a les xarxes socials en què argumentav­a que era millor tenir un president amb un mandat de quatre anys al davant perquè al llarg del 2020 s’hauran de negociar els contractes pels drets audiovisua­ls del pròxim trienni. També davant la necessitat, a parer seu, de protegir la institució davant iniciative­s del nou curs polític.

Tebas ja no va tenir adversaris en el seu últim mandat. Per presentar-se al càrrec cal l’aval d’11 dels 42 clubs de Primera i Segona, i cap no pot avalar més d’un candidat. Tebas creu que té ja els onze avals necessaris, però aspira a sumar-ne més de trenta, cosa que a la pràctica li donaria la presidènci­a sense necessitat d’eleccions. En l’última votació de LaLiga per aprovar els pressupost­os anuals Tebas només va tenir tres vots en contra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain