La Vanguardia (Català)

Al mercat d’hivern sense frens

L’Espanyol augmenta el límit salarial 12 milions per poder-se reforçar

- ROBERTO RODRÍGUEZ

Mentre sobre la gespa predominen les ombres, els balanços econòmics de l’Espanyol són més resplenden­ts que mai. Amb aquest horitzó, i després de l’enèsima derrota a la Lliga, que va venir acompanyad­a de la proclama crítica i radical de Machín, el club blanc-i-blau ha decidit reaccionar. Dos dies ha tardat a treure els tancs per calmar l’afició prometent una inversió immediata. En concret, l’Espanyol es podrà gastar, segons va relatar el director general, Roger Guasch, en una trobada amb els mitjans, 12 milions d’euros. Dos més dels anunciats per García Pont el dia abans. Ja no s’adverteix prudència: ara es proclama que aniran amb tot per capgirar la situació esportiva.

Ahir el club va fer un exercici informatiu que era necessari des de feia temps. Van explicar amb llum i taquígrafs els comptes passats i presents i per fi es van sentir més veus que la de García Pont. Roger Guasch va ser l’encarregat de dirigir un acte encaminat a tornar la calma després d’uns dies molt convulsos. Una setmana abans de la junta d’accioniste­s (Chen Yansheng arriba dilluns vinent), el club ha cregut saludable avançar moltes dades que ara com ara resulten tranquil·litzadores.

La notícia més encoratjad­ora és que el club disposa de 12 milions d’euros nets més de límit salarial per gastar en aquest mercat. Aquesta quantitat neix, entre altres coses, de la bona marxa de l’equip a l’Europa League, que li ha reportat ingressos abundants. La negociació amb LaLiga ha fixat el nou límit salarial en 80 milions, davant els 68 fixats a l’estiu. En definitiva, l’Espanyol no es pot gastar el que necessita, però aquesta vegada és més que suficient. “Passem

VIABILITAT ECONÒMICA L’ampliació de capital de 50 milions reduirà el deute a mínims històrics, a entre 40 i 50

de ser un club C de LaLiga a un club A, i la capacitat d’endeutar-nos és més gran”, va explicar Joan Fitó, director financer.

Per tant, l’Espanyol anirà al mercat d’hivern amb múscul econòmic suficient gràcies, a més a més, a l’ampliació de capital que s’implementa­rà a la junta. Crèdits amb Rastar per valor de 50 milions passaran a ser capital del club, i el deute, de 93 milions, es reduirà a mínims històrics, a entre 40 i 50 milions. Tot això convida el club a ser més agressiu que en altres mercats. “És més barat apostar ara per jugadors que ser a Segona. Ara anem a full”, va dir literalmen­t Roger Guasch.

Sobre el resultat econòmic de la temporada 2018-2019, el club presentarà uns ingressos de 100 milions d’euros. Fitó va desgranar que el benefici es va reduir a 1,8 milions després que s’invertissi­n 13 milions en jugadors i que la recaptació per vendes es reduís de 22 a 11 milions. Això es deu al fet que la xifra de negoci va augmentar en sis milions pels drets de televisió, en bona part a causa de l’impacte internacio­nal que ha generat Wu Lei. Per a aquesta temporada els ingressos previstos passen de 98 a 131 milions, gràcies a les vendes de Borja Iglesias i Mario Hermoso i pels drets televisius derivats del setè lloc conquerit a LaLiga.

Finalment, Guasch va defensar que Chen està “més compromès que mai”. “Jo sé el que faig i el que dic. Si ara Chen digués que no amplia capital, podries tenir dubtes, però no és així”, va destacar. “El món del futbol avui dia sobrepassa el concepte del futbol romàntic. Una societat anònima és una societat anònima, i no saps què passarà d’aquí cinc anys, però sí que tinc clar el compromís de Chen, ara més que mai”, va concloure.

EL DIRECTOR GENERAL “És més barat apostar ara per jugadors que ser a Segona; anem a ‘full’”, afirma Roger Guasch

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Jonathan Calleri va ser l’última incorporac­ió de l’Espanyol al mercat d’estiu
MANÉ ESPINOSA Jonathan Calleri va ser l’última incorporac­ió de l’Espanyol al mercat d’estiu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain