La Vanguardia (Català)

José Manuel Casas dirigirà Telefónica Mediterrán­eo

Kim Faura, assessor del president de la companyia a Espanya

- ROSA SALVADOR

Telefónica ha nomenat José Manuel Casas, fins ara president de la companyia a l’Equador, director territoria­l de Telefónica Mediterrán­eo, la seva divisió que aglutina Catalunya, Comunitat Valenciana, illes Balears i Múrcia. Casas, un català que ha desenvolup­at gran part de la seva carrera profession­al a Llatinoamè­rica, substituir­à Kim Faura, que ha estat 15 anys al capdavant de la territoria­l de Catalunya i després de la mediterràn­ia, i que continuarà a Telefónica España com a assessor del seu president, Emilio Gayo.

Casas es va incorporar al grup Telefónica el 2002, com a responsabl­e de màrqueting de Terra Networks a Espanya, d’on va fer el salt a l’Argentina com a director de vendes i posteriorm­ent a Colòmbia i des del 2013 a l’Equador, on ha estat president executiu del grup.

Allà ha convertit Telefónica en la primera operadora privada a desplegar la xarxa 4G i n’ha impulsat el projecte de transforma­ció digital, que l’ha convertit en la companyia digital de referència a la zona, amb unitats centrades en serveis a empreses, cibersegur­etat i jocs. Des del 2017 l’executiu era responsabl­e de

Casas és un executiu català que presidia la filial de l’Equador i en va liderar la digitalitz­ació

Tuenti, la segona marca de la mòbil de l’operadora, per a tot Llatinoamè­rica, que en tres anys s’ha situat en més de dos milions de clients.

José Manuel Casas és llicenciat en Ciències Físiques per la Universita­t Autònoma de Barcelona (UAB) i MBA per l’Iese. Va començar la carrera en banca digital i consultori­a, i ha estat a més professor de les escoles de negoci ESAI (de Guayaquil, Colòmbia) i IDE (de Quito, Equador).

Kim Faura, per la seva part, continuarà en el grup com a assessor executiu del president de Telefónica España. Sota la seva direcció, Telefónica ha liderat el desplegame­nt de la fibra òptica i del 4G, que va convertir Barcelona en la primera ciutat espanyola amb cobertura de fibra a totes les llars i les Balears en les illes més ben connectade­s d’Europa.

Kim Faura va impulsar el centre d’R+D de Telefónica de Barcelona, pioner en el mètode d’innovació oberta, Wayra Barcelona, el laboratori 5G TheThinx i Start4big, que per primera vegada aplega cinc grans empreses per impulsar projectes transversa­ls d’innovació. Ha participat també en l’impuls de la seu barcelonin­a del Mobile World Congress (MWC), la participac­ió de Telefónica en la MWCapital i en el projecte 5GBarcelon­a, a més de crear el Movistar Centre.

 ?? LUCAS JACKSON / REUTERS ?? El dia de José María Álvarez-Pallete. El president de Telefónica va inaugurar ahir la sessió a Wall Street i després va rebre la distinció de líder empresaria­l de l’any de la Cambra de Comerç d’Espanya-EUA. El van distingir per l’habilitat per afrontar la transforma­ció digital de la companyia
LUCAS JACKSON / REUTERS El dia de José María Álvarez-Pallete. El president de Telefónica va inaugurar ahir la sessió a Wall Street i després va rebre la distinció de líder empresaria­l de l’any de la Cambra de Comerç d’Espanya-EUA. El van distingir per l’habilitat per afrontar la transforma­ció digital de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain