La Vanguardia (Català)

Aldi accelera a Catalunya amb set obertures el 2019

- AINTZANE GASTESI

Les cadenes de hard discount alemanyes, que es van guanyar la confiança dels consumidor­s en els complicats anys de la crisi, avancen en els seus agressius plans d’expansió en el mercat espanyol. Mentre Lidl manté el lideratge, el seu gran rival, Aldi, accelera a Catalunya, on aquest any ha obert set establimen­ts del total de 17 que ha inaugurat a tot Espanya. A Catalunya, la marca concentra 41 botigues a Barcelona, tretze a Girona, dues a Lleida i onze a Tarragona.

Al tancament del 2019, la cadena Aldi, que avui inaugura un nou establimen­t a Barcelona, tindrà 67 centres oberts a tot Catalunya i una superfície comercial de 71.000 metres quadrats. D’aquests, la gran majoria –prop de 40.000 metres i 41 botigues– correspone­n a la província de Barcelona. A Catalunya s’ubica un de cada quatre centres d’Aldi en el mercat espanyol, un 21% del total de la superfície comercial.

Amb l’última obertura al districte barceloní de Nou Barris, i una de pròxima a Sant Pere de Ribes també al desembre, la cadena alemanya sumarà un total de 1.246 treballado­rs a Catalunya, dels quals 895 correspone­n a Barcelona, on es troben tant la central com gran part dels supermerca­ts. La cadena alemanya va entrar en el mercat espanyol el 2002 i actualment disposa de més de 300 establimen­ts i més de 4.000 treballado­rs.

Per la seva part, la cadena de supermerca­ts Lidl té una xarxa de 100 establimen­ts a Catalunya i una plantilla de 3.300 persones. Només a la província de Barcelona, Lidl disposa de més de 2.600 empleats distribuït­s en uns 70 establimen­ts. L’últim Lidl obert a Catalunya va ser la remodelaci­ó de l’establimen­t de Terrassa, amb una superfície de venda de 1.400 metres quadrats i després d’una inversió de més de quatre milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain