La Vanguardia (Català)

Borràs culpa de la imputació “les claveguere­s” de l’Estat

La diputada assegura que no s’apartarà de la vida política

-

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, culpa “les claveguere­s” de l’Estat de la seva situació penal. A parer seu, només intenten “intoxicar”. Ahir Borràs, en una trobada amb els mitjans convocada al Parlament de Catalunya, responia d’aquesta manera a la decisió del Tribunal Suprem d’iniciar el procedimen­t per demanar al Congrés dels Diputats l’autoritzac­ió per investigar-la.

Fa més de dos anys el jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona va obrir una investigac­ió sobre les presumptes irregulari­tats en què va incórrer Borràs com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) a l’hora d’adjudicar diversos contractes per valor de més de 250.000 euros a un col·laborador.

De fet, els Mossos d’Esquadra van iniciar les indagacion­s quan precisamen­t investigav­en aquest col·laborador per altres delictes relacionat­s amb la tinença d’estupefaen­ts i la possessió de diners falsificat­s. El col·laborador en qüestió, Isaías Herrero, ha estat condemnat fa poc a cinc anys de reclusió per aquests delictes. Herrero va acceptar els fets i la condemna de jutjat de Manresa que va portar el cas.

Va ser precisamen­t en el curs de la investigac­ió d’Herrero quan els Mossos van topar amb les comunicaci­ons creuades entre Borràs i el seu col·laborador en què suposadame­nt establien la manera d’adjudicar-li a ell els contractes relacionat­s amb el web de la ILC, que ella dirigia.

El jutjat d’instrucció número 9 va remetre fa unes quantes setmanes la documentac­ió al Suprem, que, amb l’aval de la Fiscalia, va acordar dimarts nomenar un instructor que demanarà el suplicator­i al Congrés, ja que Borràs és diputada.

Tot i així, Borràs va considerar que “en aquest Estat la presumpció que compta és la presumpció de culpabilit­at”, va lamentar. La diputada va assegurar que no ha comès “cap delicte” i va dir que espera poder defensar-ho així “en seu judicial”.

Borràs va lamentar la “feina mediàtica per intentar enfosquir” la seva figura i “vincular” el seu nom amb la corrupció, i la va qualificar d’“àrdua”.

La dirigent de JxCat va afegir que va saber que se li ha obert un procedimen­t judicial per la premsa i no pels seus advocats, una situació que ha denunciat. A més a més, Borràs va descartar apartar-se de la vida política, ja que va recordar que no és militant del PDECat i que, per tant, no se sent concernida pel reglament intern del partit postconver­gent, en què s’estableix que qualsevol persona imputada ha d’abandonar les seves responsabi­litats. “El meu codi ètic és el meu codi ètic personal”, va assegurar.

 ?? TONI ALBIR / EFE ?? Laura Borràs
TONI ALBIR / EFE Laura Borràs

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain