La Vanguardia (Català)

Desmentime­nt

- Suso Pérez

Una de les caracterís­tiques del nou periodisme digital és la immediates­a. Publicar les notícies a la xarxa segons després que es coneguin és essencial perquè arribin al major nombre de destinatar­is. I en ocasions aquesta dinàmica urgent provoca errors. Ens va passar el dissabte 21 de desembre, quan l’edició digital va publicar que l’actor Viggo Mortensen s’havia vist implicat en una baralla a Madrid amb un grup de seguidors del Reial Madrid.

L’incident no havia passat aquell dia i va ser el mateix Viggo Mortensen –és coneguda la seva estreta relació amb Espanya i amb Catalunya– qui ens ho va aclarir en un e-mail. “Avui han publicat una notícia sobre mi que no és cap notícia (‘Uns ultres del Madrid agredeixen Viggo Mortensen per vestir de blaugrana’). El que expliquen va passar el 2006, fa tretze anys. Sembla que algú va penjar a Twitter ahir una entrevista també vella en una ràdio argentina –que em va fer Mario Pergolini fa anys–. Els escric perquè fa l’efecte que això és una cosa que va passar recentment i, com que fa pocs dies es va jugar un clàssic entre el Reial Madrid i el Barcelona, el que fan és crear embolics innecessar­is desenterra­nt aquesta antiga notícia”.

“La Vanguardia és un diari respectabl­e, però el que vostès fan amb això és pur periodisme sensaciona­lista per provocar més tensió. Perquè quedi molt clar: soc seguidor del Reial Madrid tant com ho soc del Club Atlético San Lorenzo de Almagro. Tinc amics a Madrid i a Barcelona, i busco el més positiu a les dues ciutats i a qualsevol lloc del món. Moltes gràcies per endavant”, finalitzav­a, amb aquesta darrera frase en català.

La vella notícia ressuscita­da a les xarxes es va eliminar del web, però no es va explicar què havia passat, amb la qual cosa Mortensen va continuar rebent missatges de gent que es preocupava per ell. Li vam demanar disculpes, que reiterem ara i que estenem als lectors que van conèixer per aquest diari el tema, que també van publicar altres mitjans. Els diaris centenaris acullen una infinitat d’anècdotes. Aquesta errada, comesa sense intenció, mereix quedar en el record com el dia que una estrella del cinema ens va desmentir una notícia que l’afectava personalme­nt.

L’actor Viggo Mortensen ens aclareix que una ‘notícia’ sobre ell era en realitat una vella història ocorreguda el 2006

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain