La Vanguardia (Català)

Els ofegats de Mijas “sabien nedar”

La mare i l’advocat dels Diya neguen la tesi policial: “Alguna cosa els va arrossegar”

- ADOLFO S. RUIZ

La família britànica del pastor protestant Gabriel Diya i dos dels seus fills, ofegats en una piscina de Mijas (Màlaga), nega que el terrible succés s’hagi degut a un simple accident per “falta de perícia a l’hora de nedar” tal com assegura l’informe preliminar dels investigad­ors de la Guàrdia Civil. Un comunicat, firmat per la mare, Olubunmi Diya, desmenteix que el seu marit i fills “no sabessin nedar”, tal com s’ha afirmat, i atribueix el que va passar a algun problema sorgit a la piscina, que “els va arrossegar tots tres cap al centre de la piscina, la zona més profunda, i els va impossibil­itar de nedar”.

“Va haver de passar una cosa extraordin­ària , perquè això no hauria d’haver succeït”, assegurava ahir el seu advocat i portaveu, Javier Toro. El lletrat ha apuntat que volen aclarir les circumstàn­cies i no descarten d’iniciar una investigac­ió paral·lela. “El que ha passat és molt improbable i creiem que hi ha d’haver més causes que un simple accident”, va assenyalar.

Olubunmi Diya, que va sobreviure al succés esdevingut al club La Costa amb la seva filla, Favour, de 14 anys, afirma que se senten “pertorbade­s per informacio­ns errònies” aparegudes a la premsa i volen aclarir “alguns punts”.

El text, escrit en anglès amb una versió espanyola i publicat a la pàgina de Facebook de l’església evangèlica d’on Gabriel Diya, de 53 anys, era pastor assegura que “tots sabien nedar”, que “ells no han declarat mai el contrari, ni als investigad­ors ni a ningú”. També assenyala que tots els membres de la família eren a la piscina en el moment dels fets, “per això és fals que els menors estiguessi­n desatesos i sols”.

Cap a les 13.30 hores del dia 24, la Favour, la filla de 14 anys, va veure com la seva germana Comfort, de 9, entrava a la zona més profunda, situada al centre de la piscina, i començava a tenir dificultat­s per sortir pels seus propis mitjans. El seu germà, Praise-Emmanuel, de 16, va anar a ajudar-la, però també va tenir dificultat­s per sortir-ne, moment en què va entrar el pare per rescatar-los, sense poder-ho aconseguir tampoc.

“Els nens van entrar a la piscina per les escales, però es van veure arrossegat­s cap al centre, que era més profund, i van demanar ajuda quan van comprendre que no podien sortir-ne”, diu la senyora, que subratlla que la seva filla petita “no va caure a l’aigua”. CLC World Resorts, l’empresa espanyola que gestiona el complex, ha dit en un comunicat que la “diligent i exhaustiva” investigac­ió de la policia espanyola va concloure que la piscina operava “amb normalitat” i no hi havia “cap mal funcioname­nt”.

Ahir la secció britànica de l’església evangèlica Redeemed Christian Church of God (RCCG), on Gabriel Diya era pastor, va expressar les seves condolence­s a la família i va destacar que el difunt era un espòs afectuós, un pare devot i un líder cristià “humil, amigable i compromès”.

 ?? DANIEL PÉREZ / EFE ?? La piscina del club La Costa de Mijas
DANIEL PÉREZ / EFE La piscina del club La Costa de Mijas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain