La Vanguardia (Català)

Pescant en l’embolic

- Santiago Segurola

Un plet sol és bo quan es guanya o quan estableix una posició avantatjos­a a qui el planteja. Com a element de pressió, per exemple. És el que interpreta el Barça en la demanda que ha establert Arturo Vidal, que acusa el club d’incomplime­nt de contracte.

Fora de les discrepànc­ies en la interpreta­ció de les condicions contractua­ls, el cas depassa àmpliament l’esfera dels litigis i adquireix diverses derivades. Gairebé totes animen a pensar en un embolic, especialme­nt per a Ernesto Valverde, que vol mantenir el xilè a l’equip, enmig d’un conflicte en què el jugador qüestiona ni més ni menys que l’ètica del club.

El Barça acusa Vidal de premeditac­ió per elevar la seva demanda al desembre, sis mesos després d’acabar la temporada que afectava la bonificaci­ó del seu contracte. El jugador xilè reclama 2,4 milions d’euros, correspone­nts als premis detallats en l’acord amb el club. El Barça considera que Arturo Vidal no va jugar el 60% dels partits oficials, la xifra necessària per al pagament de la bonificaci­ó.

Fora de les discrepànc­ies tècniques, l’afer reuneix un jugador pretès pels dos primers classifica­ts de la Lliga italiana i un club encantat d’obtenir una quantitat propera als 20 milions d’euros. Arturo Vidal ha aprofitat l’interès de l’Inter i de la Juve per forçar la seva sortida. És l’ocasió perfecta per firmar un últim gran contracte. El Barça ha trobat una immillorab­le coartada per traspassar-lo.

S’entendria malament la permanènci­a d’un futbolista que desacredit­a l’honorabili­tat del club, encara que en aquestes qüestions el Barça navega per aigües turbulente­s. Va negociar amb Neymar malgrat la seva demanda per impagament, però la realitat és que el brasiler no és al Barcelona i Arturo Vidal, sí.

Al Barça li aniria de primera el traspàs. Sap que Arturo Vidal perdrà ràpidament valor al mercat. El migcampist­a xilè té 32 anys i és més un recurs que una solució als problemes de l’equip. En aquests moments se’l valora per la seva capacitat per sorprendre en l’àrea rival i per un temperamen­t agitador. A Valverde li agrada jugar aquesta carta. També és cert que els seus gols són menys significat­ius del que es diu: els tres davanters (Messi, Suárez i Griezmann) han marcat més gols que tots els equips de la Lliga, excepte el Reial Madrid i el Vila-real.

Per molt que el conflicte afecti Valverde, el cas seria menys problemàti­c si el Barça no hagués cedit Aleñá, un jugador jove, de caracterís­tiques gairebé oposades a les d’Arturo Vidal, però amb unes condicions més que apreciable­s. En molts aspectes, Aleñá està més ben configurat per jugar amb el Barça que el migcampist­a xilè. Tot indica que el Barça ha quedat exposat a un error de càlcul i que Arturo Vidal ho sap.

Si es consuma un traspàs, l’equip perdrà dos migcampist­es d’una tacada, un dèficit gens aconsellab­le en aquests moments de temporada. Si Vidal continua, probableme­nt s’haurà d’arribar a un acord econòmic amb ell, a costa de la imatge de la institució, però de la bona salut de l’entrenador. Amb qualsevol desenllaç, Arturo Vidal guanya. Pescarà en l’embolic.

L’afer reuneix Vidal, pretès per l’Inter i la Juve, i un club encantat d’obtenir gairebé 20 milions d’euros

 ?? BERNAT ARMANGUE / AP ?? Arturo Vidal, migcampist­a blaugrana
BERNAT ARMANGUE / AP Arturo Vidal, migcampist­a blaugrana
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain