La Vanguardia (Català)

Nous assalts nocturns en escoles de Mataró

L’enèsim robatori en un centre de la capital del Maresme dispara les crítiques de la comunitat educativa a la Generalita­t

- FEDE CEDÓ

La policia de Mataró analitza les circumstàn­cies que envolten la proliferac­ió de robatoris en centres escolars, conscients que es podria tractar de l’actuació de grups juvenils que coneixen bé les instal·lacions. A la capital del Maresme, des que va començar el curs, són una desena els instituts i escoles que han estat assaltats. L’últim episodi va tenir lloc divendres passat a l’Escola Peramàs i l’Institut Escola Mediterràn­ia del barri de Cerdanyola. En aquest últim va sorprendre la impunitat amb què van actuar els lladres, ja que van poder accedir a l’interior de l’escola dues vegades en menys de 48 hores.

Els robatoris a les escoles de Mataró van acompanyat­s de greus actes vandàlics i moltes destrosses. Aquests assalts sempre són durant les festes escolars, aprofitant d’aquesta manera la paràlisi en l’activitat educativa. En el robatori a l’Institut Escola Mediterràn­ia divendres a la nit, els lladres van aconseguir un botí de 25 ordinadors portàtils valorats en uns 12.000 euros –la meitat dels que havien reposat després de l’assalt anterior–. Els delinqüent­s també van provocar destrosses a les estances de la secretaria, d’on van sostreure 200 euros.

Els fets es produeixen habitualme­nt de nit. Els assaltants coneixen molt bé els protocols d’alarma establerts i la ubicació de les càmeres de seguretat, que tapen i inutilitze­n. A la Mediterràn­ia no en van tenir prou amb robar el material sinó que es van rabejar amb les instal·lacions i van trencar vidres i màquines de beguda. Sorprenent­ment, al cap de 48 hores van tornar a accedir al centre per destrossar la zona del bar i robar unes claus. Posteriorm­ent es van desplaçar al gimnàs “per celebrar-hi una festa” segons va declarar la direcció del centre a la televisió local.

L’enèsim assalt a un centre escolar ha tornat a enervar la comunitat educativa de la capital del Maresme, que com ja va passar fa dos mesos a l’escola Camí del Cros, on van robar en cinc ocasions en tres mesos, denuncia la falta de solucions per “erradicar aquesta plaga delictiva”, cosa que va arribar a provocar una manifestac­ió d’alumnes i professors per reclamar més seguretat.

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, va prometre fa dos mesos la imposició de mesures més dràstiques i i va prendre el compromís de millorar la seguretat als centres de la ciutat, per a la qual cosa va exigir mesures al Departamen­t d’Ensenyamen­t, que els centres afectats acusen de “desatenció”. Després del període de festa tornaran a analitzar els fets.

Els lladres van tornar a un dels equipament­s 48 hores després per assaltar la cantina i fer-hi una festa

 ?? DAVID LLOVERAS / LA VEU DE CERDANYOLA ?? Alumnes de l’escola Camí del Cros protestant aquest estiu després de patir el cinquè robatori
DAVID LLOVERAS / LA VEU DE CERDANYOLA Alumnes de l’escola Camí del Cros protestant aquest estiu després de patir el cinquè robatori

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain