La Vanguardia (Català)

Detinguts 7 joves que van tirar al riu Segura un discapacit­at

- MÚRCIA

La Guàrdia Civil va detenir ahir set joves, alguns d’ells menors, a Las Torres de Cotillas com a suposats autors dels delictes de lesions, robatori amb força, detenció il·legal, omissió del deure de socors i homicidi en grau de temptativa comesos contra un discapacit­at, a qui van tirar al riu Segura.

Els fets es remunten al novembre, quan la víctima va denunciar davant la Guàrdia Civil haver patit una sèrie d’agressions i coaccions per part d’uns coneguts mentre era en un parc, en el qual va ser lligat de peus i mans. Va quedar immobilitz­at en un banc, segons va relatar en el seu escrit. Posteriorm­ent, i mitjançant engany, els joves van accedir a casa seva i, després de forçar diferents panys de l’interior de l’habitatge, van aconseguir sostreure-li uns rellotges, un telèfon mòbil i altres objectes. Uns dies després, ja al desembre, la víctima es va tornar a personar a la caserna de la Guàrdia Civil per ampliar la denúncia manifestan­t que, mentre anava passejant, ja entrada la nit, per sorpresa es va trobar amb un dels joves que l’havien atacat al novembre, que el va amenaçar perquè retirés la denúncia.

La situació es va tornar més violenta, el van obligar a pujar en un vehicle a l’interior del qual hi havia els altres joves que el van portar fins a una zona descampada del riu Segura. Una vegada fora del vehicle, el principal sospitós del cas el va empènyer des d’una altura d’almenys cinc metres, i el van abandonar. La víctima va sortir de l’aigua amb dificultat, nedant entre els canyissos i la brossa. Va aconseguir sortir del riu i, després de caminar més de tres quilòmetre­s moll i amb una temperatur­a bastant baixa, va arribar a casa seva.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain