La Vanguardia (Català)

El Liverpool venç amb polèmica i l’Arsenal no rutlla

El Manchester City derrota el Sheffield United amb gols d’Agüero i De Bruyne

- CARLOS NOVO

El Liverpool va continuar pel camí de l’èxit amb una victòria amb polèmica i per la mínima a Anfield contra el Wolverhamp­ton gràcies a la decisiva intervenci­ó del VAR, que va validar un gol dels reds i en va escatimar un altre al seu rival, tots dos molt a prop de la mitja part. Amb aquesta victòria, l’equip de Jürgen Klopp arriba als cinquanta partits de Premier League sense perdre a Anfield.

Les jugades clau van passar en pocs minuts. Tot i que el Liverpool va imposar de bon començamen­t el seu tradiciona­l ritme infernal, no va fer gol fins al minut 42, una diana de Sadio Mané que l’àrbitre va anul·lar d’entrada perquè va entendre que abans Lallana havia tocat la pilota amb la mà. El VAR va aclarir que Lallana l’havia tocada amb l’espatlla i va rectificar el col·legiat. Els wolves van reclamar que a la jugada també hi havia hagut una mà de Van Dijk.

Abans d’arribar al descans, al temps afegit, també van veure porta els visitants mitjançant el jove portuguès de 19 anys Pedro Neto. Va passar el contrari, però: l’àrbitre va donar el gol i el VAR va revisar la jugada i la va anul·lar perquè va considerar que un jugador del Wolverhamp­ton, Jonny Otto, estava en fora de joc per mil·límetres.

Si la primera part va ser de clar domini dels reds, la segona va ser més dels visitants, que van tenir ocasions per empatar, l’última de l’exblaugran­a Adama Traoré. Amb tot, el Liverpool fa un altre pas cap al títol i tanca un 2019 magnífic.

Si a Anfield viuen dies de vi i roses, l’Arsenal passa un període funest. En el segon partit de Mikel Arteta a la banqueta gunner ,el Chelsea va capgirar el matx en quatre minuts aprofitant una errada del porter Leno per empatar al 83 i sentenciar al 87. L’Arsenal s’havia avançat al minut 13 amb un gol d’Aubameyang. Els gols visitants van ser obra de Jorginho i d’Abraham. L’Arsenal només ha guanyat un partit dels últims deu.

El Manchester City va tirar endavant el seu duel de l’Etihad contra el Sheffield United sense gaire brillantor. També hi va haver intervenci­ó del VAR, que va anul·lar un gol visitant al primer temps per fora de joc de Mousset, un fora de joc clar.

El partit es va desequilib­rar amb un gol d’Agüero al 52 amb polèmica perquè al començamen­t de la jugada la pilota va tocar l’àrbitre i els jugadors del Sheffied van reclamar un bot neutral. El 2-0 va ser obra de De Bruyne. El City continua a catorze punts del Liverpool.