La Vanguardia (Català)

Maletes, segona oportunita­t, MWC i secrets

-

Els jutjats mercantils de Barcelona continuen amb el protocol per protegir el secret profession­al, una pràctica que ha tingut èxit a l’hora d’adoptar iniciative­s que ajudin a millorar el funcioname­nt de la justícia. Així ha estat gairebé des del principi, el 2004, quan es van crear els primers quatre jutjats mercantils a la demarcació de Barcelona al cap d’un any d’aprovar-se la llei concursal.

Els protocols, de vegades anomenats així i d’altres simplement adoptats com a normes d’actuació consensuad­es entre ells per unificar criteris, han inclòs moltes qüestions. Per exemple, durant la crisi va ser important aclarir els criteris d’actuació pel que fa a la venda de les unitats productive­s en els concursos de creditors. Aquests procedimen­ts són sempre delicats perquè cal protegir el dret dels creditors –que també tenen tot el dret del món a demanar que els actius serveixin per fer front, fins on sigui possible, a les seves pretension­s de cobrament– amb el dels treballado­rs, les administra­cions públiques i els potencials interessat­s. Tot és perfectibl­e, però ningú no dubta que el marc establert als jutjats de Barcelona ha servit per donar una certa seguretat a aquests processos.

No fa gaire, els jutjats han entrat en altres àrees igualment importants, com la de les reclamacio­ns dels consumidor­s per tota mena d’incidèncie­s amb les companyies aèries, la llei de la segona oportunita­t per a empresaris i avaladors que volen tornar a començar després de liquidar deutes i la protecció de les patents en el marc d’un certamen de repercussi­ó planetària com és el Mobile World Congress (MWC) de la Fira de Barcelona. Ara, el mateix any que ha entrat en vigor la nova llei de Secrets Empresaria­ls, arriba un protocol per aplanar el camí a qui vulgui protegir els seus drets.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain