La Vanguardia (Català)

Mesures protectore­s que es poden adoptar

-

1. Mesures provisiona­ls.

El protocol dels jutges mercantils de Barcelona estableix que la part interessad­a pugui demanar que s’adoptin mesures provisiona­ls.

2. Custòdia amb clau.

Una de les mesures possibles en cas que es presenti la informació confidenci­al en forma de document físic és la seva segregació del procedimen­t principal, amb carpeta pròpia i custòdia al despatx del lletrat de l’administra­ció de justícia (l’antic secretari judicial) i amb clau.

3. Absència de trasllat de còpies

Els escrits de part en què s’aportin documents sobre els quals es pretén que es declari el secret empresaria­l poden anar acompanyat­s de la petició que no es doni trasllat d’aquests documents confidenci­als pel sistema habitual dels procurador­s a totes i cadascuna de les parts personades en el cas. En aquests casos, els documents sobre els quals es demana el secret es podran presentar al jutjat en un sobre tancat.

4. Mesures de seguretat digitals

Caldrà que a Justicia.cat, el sistema de gestió processal, s’estableixi­n mesures de seguretat per protegir la informació declarada secreta. Fins aleshores, aquesta informació no es divulgarà i quedarà sota custòdia al jutjat.

5. Cercles de confidenci­alitat

El jutge pot establir cercles de confidenci­alitat mitjançant la identifica­ció amb noms i cognoms, funció i la seva relació amb les parts del cas. En aquests cercles hi pot haver, a més dels jutges i del personal del jutjat, les parts i els seus representa­nts, assessors, procurador­s, advocats, experts interns i externs, pèrits, etcètera. Es poden establir dos nivells de confidenci­alitat.

6. Versions de la informació

Els demandants poden demanar que hi hagi dobles versions dels documents que es refereixin a la informació secreta que es vol protegir: una d’íntegra i una altra amb una versió no confidenci­al.

7. Versions de les sentències

Quan una resolució judicial hagi de recollir informació secreta, el tribunal podrà establir una versió confidenci­al i una altra de no confidenci­al en què es ratlli la part que es vol protegir. A la primera només hi podrà accedir qui determini el jutge.

És possible que la informació secreta sigui en un document o informe pericial. En aquests casos, les vistes en què es tractin aquests documents seran a porta tancada. I el mateix s’aplicarà als enregistra­ments, en què l’accés serà restringit al cercle de seguretat establert.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain