La Vanguardia (Català)

Esquiades, gangues i hotels

Viajes Para Ti vol fer-se un lloc al mercat de les pernoctaci­ons

- LORENA FARRÀS

Abans d’acabar la carrera, Rafael Fuertes ja gestionava un petit negoci d’organitzac­ió de festes de cap d’any. Algunes d’aquestes celebracio­ns van tenir lloc en zones d’esquí, cosa que li va donar a peu a crear Esquiades.com, el primer portal de Viajes Para Ti, especialit­zat en ofertes per anar a esquiar. Corria el 2002 i Fuertes explica que va començar “amb molt pocs recursos, des de casa i sent l’únic empleat durant uns quants anys”. Per desestacio­nalitzar l’activitat, el 2010 va fundar una altra plataforma, BuscoUnCho­llo.com, una agència de viatges de venda flaix.

Tot i que tant Esquiades.com com BuscoUnCho­llo.com han estat tot un èxit i continuen en creixement continu, Fuertes i el seu equip encara volien avançar més. Amb aquest objectiu al cap, Viajes Para Ti va obrir un altre portal, el tercer, el 2016: Amimir.com. “És una plataforma de reserves hoteleres que ens ha de permetre un creixement més important perquè es tracta d’un mercat molt gran”, explica l’emprenedor.

En el marc d’aquesta nova aposta per les pernoctaci­ons, Viajes Para Ti s’ha fet seus diversos actius hotelers en una operació que ha representa­t una inversió d’uns tretze milions d’euros. Ara són de la seva propietat l’hotel Romànic, els apartament­s La Solana i el contracte de gestió de l’hotel Taüll, tots ells pertanyent­s al resort Boí Taüll (Alta Ribagorça). Fuertes veu l’adquisició com “una manera de crear sinergies i entendre més bé el sector”. Tenint en compte que Amimir.com competeix amb gegants com Booking, tota ajuda és poca.

Rafael Fuertes continua sent l’únic propietari de Viajes Para Ti. “Vam néixer amb molt pocs diners i sempre hem crescut orgànicame­nt”, assenyala. Avui dia l’empresa dona feina a 95 persones, sense comptar el personal dels hotels. Crida l’atenció la baixa mitjana d’edat de la plantilla, de tan sols 26 anys. Fuertes destaca que “una tercera part dels empleats són informàtic­s, cosa que demostra la important aposta de l’empresa per la tecnologia”.

Entre els tres portals, Viajes Para Ti gestiona més de 200.000 reserves a l’any, 580.000 clients i un milió de pernoctaci­ons. Esquiades.com

esta en ple procés d’internacio­nalització. “Un 10% del negoci són compres des de l’estranger i cada quinze dies incorporem noves estacions fora del país”, explica l’emprenedor. BuscoUnCho­llo.com centra el seu creixement a conèixer més a fons el client per poder fer-li ofertes específiqu­es. I Amimir.com se centra a anar obrint noves destinacio­ns. De moment està disponible per a Espanya, Portugal i les principals capitals europees. Amb seu a Reus, Viajes Para Ti tancarà el 2019 amb una facturació de 90 a 95 milions d’euros.

Amb una facturació de 90 milions, la companyia ha invertit 13 milions en actius hotelers a Boí Taüll

 ?? XAVI JURIO ?? Rafael Fuentes a la seu de l’empresa, a Reus
XAVI JURIO Rafael Fuentes a la seu de l’empresa, a Reus

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain