La Vanguardia (Català)

Evarm presentarà un prototip de vehicle impulsat per hidrogen

-

L’empresa catalana Evarm, de Sant Boi de Llobregat, presentarà aquest 2020 un prototip de cotxe impulsat per hidrogen. El vehicle incorpora una tecnologia desenvolup­ada amb el principal institut de recerca de Corea, el Korea Institute of Science and Technology (KIST), i que consisteix en una estació que transforma el gas natural en hidrogen.

Segons la companyia, el prototip permet reduir un 60% les emissions de CO2. El projecte, amb una durada de dos anys i mig i en què Acció ha invertit 200.000 euros, investiga alternativ­es als combustibl­es fòssils per a l’automoció. En concret, Evarm permet aprofitar els vehicles dièsel per adaptar-los per a l’ús d’hidrogen.

L’empresa preveu presentar durant el primer trimestre del 2020 el disseny final del prototip del vehicle i a finals d’any durà a terme les primeres proves de circulació a Catalunya. En el projecte també hi ha col·laborat l’empresa Enagás. Per la seva banda, l’institut coreà KIST ha desenvolup­at la tecnologia de conversió de gas natural en hidrogen que es podrà instal·lar a les estacions de gas natural liquat, que ja hi ha en algunes benzineres, per transforma­r-lo en hidrogen. Evarm, fundada el 2015 i dirigida per Xavier Ribas, també està investigan­t la manera d’obtenir el gas natural liquat que es transforma­rà en hidrogen de manera sostenible. Ara mateix l’empresa té una plantilla de dotze treballado­rs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain