La Vanguardia (Català)

La trucada de Cap d’Any

- Quim Monzó

Sona el telèfon: un ring, dos rings, tres rings... A la pantalla apareix el nom de qui truca: “Marta”. La Teresa despenja: –Hola, Marta. –Hola, Teresa! Només trucava per desitjar-vos un feliç Any Nou. –Feliç Any Nou també! ¿Com esteu? –Doncs força bé, no ens podem queixar. ¿Sabies que al setembre el Sergi se’n va anar a Nova York? Tot sol!

–¿De vacances?

–És que a l’agost va estar treballant de cambrer, en un restaurant de la costa, i llavors, al setembre va decidir fer vacances. Va anar a casa d’una amiga... Una amiga o no sé ben bé què, ha, ha! Hi va estar molt bé. A Manhattan! Al rovell de l’ou! Al Rafael li feia por que li passés alguna cosa, però jo li deia que ja és prou gran i prou enteniment­at per anar tot sol pel món. El Rafael sempre pateix pel Sergi, el seu fillet petit. I bueno, ara ha tornat amb moltes ganes de millorar l’anglès. Ja el parla bé, molt bé, però ara s’ha obsessiona­t a millorar-lo.

–Això és bo.

–¿I saps que m’han tornat a operar el genoll? Fa anys que tinc problemes al genoll, no sé si ho sabies...

–Sí.

–Fa anys em van fer una infiltraci­ó però aquesta vegada han decidit operar-me’l. I ha anat molt bé. Sí: molt bé.

“Hola, Teresa! Només trucava per desitjar-vos un feliç Any Nou”

Ja no em fa mal. Quin descans... Ara, a veure quants anys em dura fins que torni a no funcionar. Espero que molts! Ha, ha, ha!

–Doncs a mi m’han detectat un... –I la Sofia ja s’ha llicenciat. Ara vol estudiar ciències polítiques, imagina’t! La Sofia, ciències polítiques! Per cert, que se n’ha anat a viure amb el Daniel, aquell nòvio seu... No sé si te n’havia parlat.

–No.

–És que parlem tan poc... Fa anys que surten. A mi m’agrada, el Daniel. Finalment han fet el cop de cap i se n’han anat a viure plegats. Han trobat un pis a Rubí, perquè a Barcelona els preus estan pels núvols. És un pis senzill però molt maco, molt diàfan. S’hi han mudat fa una setmana, poc abans de Nadal. Llàstima que quan van fer la mudança van veure que els radiadors no funcionen bé. De fet, funcionar-funcionar només en funciona un, el del quarto de bany. I ja fa més d’una setmana que van avisar el propietari i encara no els han arreglat. Però esclar, amb les festes ja se sap. Ha, ha, ha! Bueno, per cert, ¿i vosaltres bé, Teresa?

–Sí, nosaltres bé...

–Doncs apa, que tingueu una molt bona entrada d’any. Petonets a tothom. Adeu-adeu-adeu...

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain