La Vanguardia (Català)

Kiernan Shipka s’inspira en Audrey Hepburn per a una campanya de moda

L’actriu Kiernan Shipka s’inspira en Audrey Hepburn en un curtmetrat­ge per a Fendi

-

Kiernan Shipka està acostumada a les càmeres des que era una criatura, quan va començar a aparèixer als anuncis. Va saltar a la fama abans de fer 10 anys com a Sally Beth Draper, la filla gran del protagonis­ta de la sèrie Mad men. I el 24 de gener estrenarà la tercera temporada de Las escalofria­ntes aventuras de Sabrina, a Netflix, en què interpreta la bruixa adolescent. Ara, amb 20 anys, és una de les actrius amb més projecció, i les marques de moda ja s’hi fixen. Fendi ha estat la primera, i l’ha fitxada per a un curtmetrat­ge sobre la icònica bossa de mà Baguette. Inspirada en el paper d’Audrey Hepburn a la pel·lícula Vacances a Roma, Kiernan Shipka descobreix la capital italiana en vespa.

“El rodatge va ser màgic –explica l’actriu a La Vanguardia–. Era la primera vegada que visitava Roma i va ser un no parar, perquè pràcticame­nt vam recórrer tota la ciutat en un dia. Però era com viure un somni. I quan vam acabar vaig complir amb la tradició de visitar la Boca de la Veritat, fer un caputxino i menjar una pizza carbonara per sopar”.

A la famosa pel·lícula del 1953 Audrey Hepburn és una princesa que s’escapa de l’ambaixada on s’allotja, i recorre Roma amb Gregory Peck en vespa. I en el curtmetrat­ge Baguette Roman holidays, Kiernan Shipka interpreta una estrella de cinema que va a Roma per feina i també fuig per descobrir la ciutat amb un bon amic. Es tracta de Christian Coppola, de 26 anys, i també el millor amic de Shipka a la vida real. És cineasta com Francis Ford Coppola, parent llunyà, amb qui afirma que no té cap relació. En el seu recorregut la parella llueix la bossa de mà que Fendi va crear el 1997 en diferents versions.

Shipka declina contestar a la pregunta de si ella podria ser l’Audrey

Hepburn del segle XXI, i prefereix parlar de Sabrina Spellman, la bruixa adolescent de la sèrie: “Ella és Escorpió, com jo, de manera que totes dues som lluitadore­s, decidides i molt lleials amb els amics”. Confessa que quan va acceptar el paper va sentir pressió perquè la versió anterior de la sèrie (Sabrina, cosas de brujas) va ser tot un referent als noranta: “Per edat no la vaig poder veure, i per això no li tenia afecció, però la gent se m’acostava i m’explicaven què havia significat per a ells, i llavors sí que vaig sentir una certa responsabi­litat, malgrat que és del tot diferent”.

El seu desig de ser actriu va sorgir de petita, després de veure El màgic d’Oz: “Vaig pensar ‘oh, Deu Meu!, es pot entrar en un món de ficció i fer màgia’. Va ser la pel·lícula que em va encendre la flama de l’actuació”, comenta Shipka. Més o menys en aquella època va començar a practicar balls de saló: “Era el meu passatemps preferit a Chicago, on vaig néixer, i quan ens vam traslladar a Los Angeles vaig continuar ballant fins als 14. M’encanta el txa-txa-txa, la salsa i el vals”, diu l’actriu, a qui li agradaria treballar en un musical.

Kiernan Shipka va descobrir la moda quan va rodar Mad men: “Per a mi la moda significa expressar com estic en cada moment. Es pot explicar una història, més enllà de portar un vestit”. Assegura que li agrada vestir-se per a les catifes vermelles: “És com un somni”. També li agraden les boines vintage, els barrets una mica extravagan­ts i, com no podia ser d’altra manera, la bossa de mà Baguette de Fendi.

El 24 de gener estrenarà a Netflix la tercera temporada de ‘Las escalofria­ntes aventuras de Sabrina’

 ??  ??
 ?? FENDI ?? Vacances a Roma
Kiernan Shipka i Christian Coppola en el curtmetrat­ge ‘Baguette Roman Holiday’s, de Fendi, en què recreen la pel·lícula protagonit­zada per Audrey Hepburn i Gregory Peck (a baix)
FENDI Vacances a Roma Kiernan Shipka i Christian Coppola en el curtmetrat­ge ‘Baguette Roman Holiday’s, de Fendi, en què recreen la pel·lícula protagonit­zada per Audrey Hepburn i Gregory Peck (a baix)
 ?? DIYAH PERA / NETFLIX / DIYAH PERA / NETFLIX ??
DIYAH PERA / NETFLIX / DIYAH PERA / NETFLIX
 ??  ?? Dia 31: Silvestre, Coloma, Sabinià, Potencià, Donata. Dia 1: Maria, Eufrosina, Manuel, Concordi, Almaqui
Dia 31: Silvestre, Coloma, Sabinià, Potencià, Donata. Dia 1: Maria, Eufrosina, Manuel, Concordi, Almaqui
 ??  ??
 ??  ?? Bruixa adolescent L’actriu de 20 anys interpreta la jove bruixa Sabrina Spellman a la sèrie Las escalofria­ntes aventuras de Sabrina, nova versió de Sabrina, cosas de brujas’, i que està a punt d’estrenar la tercera temporada a Netflix
Bruixa adolescent L’actriu de 20 anys interpreta la jove bruixa Sabrina Spellman a la sèrie Las escalofria­ntes aventuras de Sabrina, nova versió de Sabrina, cosas de brujas’, i que està a punt d’estrenar la tercera temporada a Netflix
 ??  ?? ISABEL CLARÓS
ISABEL CLARÓS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain