La Vanguardia (Català)

Els peatges desapareix­en entre Salou i Alacant

-

L’arribada del 2020 també comporta novetats importants a les carreteres. El tram de l’AP-7 entre Alacant i Salou quedarà alliberat de peatges demà, 1 de gener, coincidint amb l’acabament de la concessió, tot i que encara no queda definit pel Govern espanyol un model clar de gestió de les vies d’altes prestacion­s.

La Generalita­t fa mesos que va proposar el model de l’eurovinyet­a perquè, sota la premissa que qui contamina paga, els usuaris assumeixin una tarifa plana per utilitzar autopistes i autovies.

El de l’AP-7 entre Salou i Alacant serà el primer gran tram que transcorre per terres catalanes on s’aixecaran barreres –Abertis ha construït un nou peatge troncal a Vila-seca al punt on comença la seva concessió–, mentre que el 31 d’agost del 2021 quedarà alliberada la resta de l’AP-7 i la C-32, al Maresme, i la C-33 a l’altura de Mollet del Vallès, vies que són titularita­t de la Generalita­t

El conseller de Territori i Sostenibil­itat, Damià Calvet, ha reiterat a l’agència ACN l’aposta per l’eurovinyet­a com a pas previ a un sistema més sofisticat que calculi la tarifa a pagar en funció de la distància recorregud­a i que arribaria en una “segona fase”. Calvet assenyala que “no és possible” mantenir les autopistes i les autovies per la via dels pressupost­os ja que el cost oscil·la entre els 50.000 i els 100.000 euros anuals per quilòmetre.

L’alliberame­nt del peatge en aquest tram de l’AP-7 no ha satisfet el PP, que ahir va anunciar que durà a terme una “ofensiva parlamentà­ria a tots els nivells” per exigir al Govern socialista “la gratuïtat total de l’autopista AP-7 al llarg de tot el seu recorregut, incloent-hi també els trams de pagament que encara hi ha a les províncies d’Alacant, Múrcia, Almeria, Màlaga i Cadis”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain