La Vanguardia (Català)

Banc Sabadell redueix quinze tones l’ús de paper en dos anys

L’entitat ha aconseguit, a més, que es recicli el 100% dels residus de paper

-

Banc Sabadell va disminuir quinze tones l’ús de paper entre el 2016 i el 2018. Avui, el 100% de residus de paper que generen totes les installaci­ons de l’entitat a Espanya es destinen a processos de reciclatge. Una prova del compromís del banc amb el medi ambient.

En paral·lel a aquest descens, s’ha incrementa­t l’ús de paper reciclat, de producció sense clor FSC i amb certificac­ió Àngel Blau i Etiqueta Ecològica Europea. Si el 2017 el consum en oficines i centres corporatiu­s només representa­va el 9%, el 2018 aquest percentatg­e va pujar fins al 52%. Per tant, més de la meitat del paper que es fa servir és reciclat i el 100% de residus de paper que genera el banc es destina a gestors autoritzat­s en reciclatge. La Direcció de Serveis Generals està impulsant aquest procés de canvi perquè tota la plantilla exerceixi el consum responsabl­e.

Mesures clau

Els motius de la disminució de l’ús del paper són fruit de l’aplicació d’un conjunt de mesures com el desenvolup­ament del servei de 24 hores per a clients per mitjà de canals remots i plataforme­s digitals; l’ús de tauletes i sistemes digitals a les oficines, que permeten capturar la signatura del client i suprimeixe­n l’ús

L’ús de paper reciclat va passar de l’9 % el 2017 a l’5 2% un any més tard

de papers preimpreso­s, i que totes les impressore­s de l’entitat per defecte imprimeixe­n a doble cara, entre altres solucions.

D’altra banda, els centres corporatiu­s i les oficines de Banc Sabadell disposen de sistemes de recollida selectiva

Centres corporatiu­s i oficines disposen de sistemes de recollida selectiva d’envasos, matèria orgànica i piles

d’envasos, matèria orgànica i piles. De la mateixa manera, l’entitat, amb Ricoh i amb el programa HP Planet Partners, efectua la recollida i la reutilitza­ció de tòners usats i gestiona els residus tecnològic­s a través de gestors autoritzat­s.

Una entitat compromesa

Banc Sabadell es va convertir al setembre en un dels signataris fundadors dels principis de banca responsabl­e de l’ONU. A més, Banc Sabadell també ha signat els Principles for Responsibl­e Investment, els Principis de l’Equador i publica informació seguint els estàndards internacio­nals de GRI’s Sustainabi­lity Reporting Standards, entre d’altres. En el terreny institucio­nal, Banc Sabadell forma part de diverses iniciative­s, tant nacionals com internacio­nals, com ara el Comitè de Sostenibil­itat de l’AEB, Barcelona Centre Financer Europeu (que, alhora, està inclòs a l’Internatio­nal Network of Financial Center for Sustainabi­lity). A més, el Banc adapta el negoci i els equips a aquest nou vector, el de l’economia sostenible, buscant solucions per als clients, productes d’estalvi, mecanismes d’inversió, etc.

 ?? Banco Sabadell ?? Banc Sabadell assumeix els criteris ASG (ambientals, socials i de bon govern) amb relació a tots els seus productes i serveis
Banco Sabadell Banc Sabadell assumeix els criteris ASG (ambientals, socials i de bon govern) amb relació a tots els seus productes i serveis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain