La Vanguardia (Català)

Problemes per a Valverde

Tres setmanes més de baixa per a Arthur, i Ter Stegen també va a la infermeria

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Males notícies per a Ernesto Valverde el segon dia de feina del Barça després de les vacances nadalenque­s. El migcampist­a Arthur Melo, a la infermeria per unes sempiterne­s molèsties al pubis des de l’1 de desembre, el dia que va participar en la victòria contra l’Atlètic, s’haurà d’estar tres setmanes més de baixa, segons va anunciar ahir el club. El brasiler, que és a Barcelona tractant-se de la lesió, no només es perdrà el derbi, doncs, sinó també la Supercopa d’Espanya que es disputarà a l’Aràbia Saudita entre el 8 i el 12 de gener. El seu cas és ben peculiar. Quan sembla que es consolida a l’equip, sempre queda interrompu­da la seva trajectòri­a. Els problemes al pubis els arrossega des de la temporada passada, quan gairebé mai no completava els noranta minuts. I en aquesta campanya va desaparèix­er de les convocatòr­ies de manera sobtada després del partit al Metropolit­ano. Tot i això, va anar a Andorra a fer surf de neu després d’aquell matx, i des d’aleshores no s’ha tornat a exercitar amb els seus companys.

La prolongaci­ó de la baixa d’Arthur arriba després de la cessió d’Aleñá al Betis. En aquesta tessitura, a part del fet que Riqui Puig pugui entrar sovint en la dinàmica del primer equip, s’entén més que Valverde no vulgui deixar sortir ara un altre migcampist­a, encara que Arturo Vidal hagi tensat la corda amb el club reclamant judicialme­nt 2,4 milions d’euros en primes que, segons ell, li correspone­n.

El d’Arthur, però, no va ser ahir l’únic problema per al Barça. L’entitat també va informar que Ter Stegen passa a engrossir la llista de lesionats per uns problemes al genoll que venen de lluny i que ha anat trampejant amb un tractament fonamentat, de manera periòdica, en els factors de creixement. El porter és baixa per una tendinopat­ia, i el tractament actual es va pactar després de l’últim partit de Lliga. Pot ser que tard o d’hora Ter Stegen hagi de passar pel quiròfan. Així doncs, el temps de recuperaci­ó s’acostaria a les quatre setmanes.

L’alemany intentarà aguantar amb el tractament conservado­r fins després de l’Eurocopa, però no es descarta que el porter s’hagi d’operar abans.

El Barça no informa de quan podrà reaparèixe­r el porter. Cal veure si arribarà al derbi de dissabte. En aquest sentit, el suplent, el brasiler Neto, ja es va incorporar ahir a la feina, tot i que tenia permís fins al 2 de gener, com la resta de sud-americans. Tampoc no es va exercitar Wague, que continua amb conjuntivi­tis. Sergi Roberto, que estava de permís per la mort de la seva mare, no hi va participar al matí però s’hi va incorporar a la sessió de la tarda. Ansu Fati ja està recuperat després de perdre’s el partit contra l’Alabès per un cop al maluc que va patir en el clàssic. En vista de les absències i les lesions (Dembélé continua amb la recuperaci­ó), Valverde va cridar un grapat de nois del filial, entre els quals hi havia Riqui Puig. Caldrà veure què passa amb ell quan el tècnic vagi recuperant efectius. Mentrestan­t, a Itàlia parlen d’un acord Barça-Milan per a la cessió de Todibo. Al Camp Nou encara no donen per segur la sortida del defensa. Cal suposar que, si acaba tenint lloc, el préstec serà amb l’aprovació de Valverde.

PORTERIA AMB COTÓ FLUIX L’alemany té una tendinopat­ia al genoll i caldrà veure quan reapareix

 ?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? Ter Stegen i Neto, que ha tornat de les vacances abans d’hora, en un entrenamen­t del Barcelona
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE Ter Stegen i Neto, que ha tornat de les vacances abans d’hora, en un entrenamen­t del Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain