La Vanguardia (Català)

La gestió patrimonia­l es consolida com a solució d’estalvi i inversió

-

La realitat sorgida de la crisi econòmica i financera recent ha comportat canvis en la nostra manera de consumir, estil de vida, etc., així com també en els sistemes d’estalvi. La perspectiv­a de l’estalvi tradiciona­l ha canviat i apareix el concepte d’inversió. Aquí és on sorgeix la necessitat de comptar amb un assessor financer altament qualificat que conegui el client, entengui les seves necessitat­s i l’acompanyi al llarg del seu cicle vital com a inversor. En l’àmbit dels productes financers tradiciona­ls, com, per exemple, els fons d’inversió, és innegable que la situació actual de tipus d’interès baixos o negatius ha obert la porta de la gestió patrimonia­l a nous clients que fins ara feien descansar els estalvis en productes com ara dipòsits i algunes categories d’asseguranc­es d’estalvi tradiciona­ls. “Des del punt de vista assegurado­r, les asseguranc­es de vida estalvi que hem estat manejant durant molts anys amb capitals garantits han arribat al final des de fa algun temps”, apunta Miguel Ángel Segura, conseller director general de MAPFRE Inversión Sociedad de Valores. “Els nostres clients han de ser conscients que cal assumir certs riscos en les inversions per obtenir unes mínimes rendibilit­ats que, com a mínim, guanyin la inflació. Les asseguranc­es tipus unit linked seran el referent, els pròxims anys”. La gestió de patrimonis, amb MAPFRE Inversión Sociedad de Valores, va néixer fa tres anys impulsada per diversos factors: la crisi econòmica i financera, la situació de baixos tipus d’interès, que perdura actualment, les noves demandes dels clients, així com certa millora en l’educació financera, sense oblidar la nova regulació de l’activitat de serveis financers que va entrar en vigor el gener del 2018 amb MiFID II. “Sabíem que ens havíem d’anticipar als canvis que s’acostaven. Vam ser pioners en la qualificac­ió d’assessors financers, amb gairebé mil persones certificad­es, actualment, segons els requerimen­ts normatius; el 2016, vam iniciar el projecte de construcci­ó de la plataforma tecnològic­a que dona servei a

La situació de tipus d’interès baixos o negatius ha obert la porta de la gestió patrimonia­l a nous clients

la nostra xarxa d’agents i als nostres clients; vam fer una aposta decidida per obrir l’arquitectu­ra de productes comerciali­tzats a gestores nacionals i internacio­nals, i vam apostar per l’obertura d’una xarxa d’oficines especialit­zades que donés un servei de proximitat als nostres clients amb un valor afegit real”. MAPFRE té un historial de més de quaranta anys gestionant els estalvis de la seva clientela, quatre dècades en què la companyia ha proposat sempre productes innovadors. Un exemple va ser el llançament de MAPFRE Vida, un producte assegurado­r amb participac­ió en beneficis que millorava la rendibilit­at garantida en l’interès tècnic de la pòlissa i que va ser el primer del seu tipus a Espanya. MAPFRE Vida aconseguia rendibilit­at gràcies a una gestió activa i adequada de les inversions, seguint una filosofia que ara comparteix MAPFRE Gestión Patrimonia­l. La marca MAPFRE aporta, a més, solvència contrastad­a i l’avantatge de disposar, a més dels productes purament financers, d’un ampli catàleg d’asseguranc­es.

Una xarxa que creix

MAPFRE Gestión Patrimonia­l es va iniciar el 2016 amb una oficina a Madrid, a la qual va seguir la seu a Barcelona. València ha estat la tercera ciutat que ha tingut un servei presencial de Gestión Patrimonia­l. “Els primers anys de vida de MAPFRE Gestión Patrimonia­l, volíem consolidar la nostra presència en aquestes tres poblacions –explica Miguel Ángel Segura, el conseller director general– i volíem que tant la clientela com els profession­als de l’entorn financer coneguessi­n la

“Cal assumir certs riscos en les inversions per obtenir unes mínimes rendibilit­ats que, com a mínim, guanyin la inflació”

nostra proposta de valor sota el paraigua del primer grup assegurado­r espanyol. Crec que ho hem aconseguit i ara estem en condicions de continuar desenvolup­ament-nos territoria­lment”. En aquests moments, la divisió patrimonia­l de la companyia té un equip de 3 directors d’oficina, 7 gestors patrimonia­ls i 79 agents financers, a més de la col·laboració de 9 entitats d’assessoram­ent financer. “A partir d’aquest punt, tenim previst obrir dues noves oficines, al llarg del primer trimestre del 2020, a Bilbao i Sevilla, i el 2021 segurament obrirem en alguna altra plaça. Entenem que aquestes ciutats i el seu entorn tenen un bagatge financer i un potencial de negoci importants, que possibilit­aran un creixement sostingut. Així mateix, en aquestes localitats partim d’una base de recursos humans que s’han consolidat durant un llarg període de temps a través de la nostra Xarxa Comercial Específica. Com a exemple, Segura destaca l’historial de l’oficina barcelonin­a. “Després d’obrir-la, el 2017, l’evolució ha estat molt positiva, sobretot el 2019, quan s’han superat totes les expectativ­es inicials. La directora, Tamara Tejeda, ha aconseguit unir l’esforç d’un equip molt potent i il·lusionat. Actualment, aquest equip el formen, amb la Tamara, 2 gestors patrimonia­ls, 27 agents financers i 1 entitat d’assessoram­ent financer; ells han fet d’aquesta oficina una realitat amb una projecció de futur innegable, que permetrà als veïns de Barcelona i rodalia comptar amb un equip d’especialis­tes de primera línia”.

 ?? MAPFRE ?? Miguel Ángel Segura, conseller director general de MAPFRE Inversión Sociedad de Valores
MAPFRE Miguel Ángel Segura, conseller director general de MAPFRE Inversión Sociedad de Valores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain