La Vanguardia (Català)

Isabel Díaz Ayuso

Presidenta Comunitat de Madrid

- MADRID

En plena batalla per impulsar mesures contra la crisi climàtica, la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va assegurar ahir que la contaminac­ió no és una “alarma real” per a la salut pública i no provoca morts a la seva comunitat.

“No ha mort ningú d’això”. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va voler allunyar l’amenaça de la contaminac­ió contra la salut pública i va assenyalar ahir en una entrevista a la Ser que l’alarma a la Comunitat no és “real”.

“Madrid està fent el correcte per buscar ciutats cada vegada més verdes i netes”, va defensar, abans d’exemplific­ar-ho amb la seva capital: “Una de les ciutats de més longevitat del món, amb un dels millors sistemes de transport”.

És per això que Ayuso va subratllar que no vol que “es creï una alarma de salut pública perquè no n’hi ha”. “Tal com s’exposa no és real”, va insistir la cap de l’Executiu madrileny, que a la primera entrevista de l’any va cridar a aturar el problema de la contaminac­ió “a poc a poc”. “El que és important és que cada vegada s’utilitzi més el transport públic i es converteix­in en zona de vianants zones turístique­s”, va apuntar la presidenta d’una comunitat que el mes passat va acollir la Conferènci­a de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic del 2019.

El Consell Superior d’Investigac­ions Científiqu­es (CSIC) va replicar les paraules d’Ayuso i va avisar que “una anàlisi en 652 ciutats mostra més risc de mortalitat després de l’exposició fins i tot a petites concentrac­ions de contaminac­ió de l’aire urbà”.

La presidenta de l’Executiu comunitari també va aprofitar l’entrevista per subratllar que no té cap pressa per tramitar els pressupost­os, i ho va atribuir al fet que “no hi ha diàleg” entre el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, i el Govern regional de Madrid. “No sabem els diners que se’ns deuen ni quan se’ns tornaran, de manera que no em vull precipitar fent uns pressupost­os; puc esperar sis mesos sense saber quants diners tindré”, va dir, i va rebutjar problemes en la negociació dels comptes amb Vox.

 ??  ??
 ?? EFE ?? Isabel Díaz Ayuso
EFE Isabel Díaz Ayuso

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain