La Vanguardia (Català)

Khaleesi i Pepe Rubianes

- Quim Monzó

L’actriu Emilia Clarke, coneguda sobretot pel seu paper com la Khaleesi a Joc de trons, ha decidit que no es farà més selfies amb els fans. Ho explica al podcast Table Manners de la BBC. (Això de la tele cada cop és més complicat: Table Manners en podcasts i Bricoheroe­s en YouTube...) No fa gaire, Emilia Clarke era en un aeroport, va tenir un atac de pànic i va començar a hiperventi­lar: “Caminava per l’aeroport i de cop vaig començar a tenir el que només puc definir com un atac de pànic, produït per un estat de cansament absolut. Era tota sola, parlava per telèfon amb ma mare i li deia: ‘Sento que no puc respirar, no sé què em passa’. Vaig començar a plorar i plorar. I llavors se m’acosta un tio i em diu: ‘¿Que ens podem fer una selfie?’. Li vaig dir: ‘No puc respirar. Ho sento de debò’”.

Estic convençut que, mentre el paio se n’allunyava, pensava: “I ara! Ara aquesta no es vol fer una selfie amb mi. Com se li han apujat els fums!”. Molta gent es pensa que les persones famoses són objectes de domini públic, que estan a la seva disposició per fer-se’n selfies tant si volen com si no. No els consideren persones amb sentiments, emocions o problemes com els que tenim la resta d’humans. “¿On s’és vist que la Khaleesi es negui ara a fer-se una selfie amb mi? Quina merda de tia”.

Fa unes quantes dècades –en una època que els mòbils eren a les beceroles i les selfies encara no havien fet acte de presència–, una nit Pepe Rubianes s’estava a la barra d’un bar, prenent una copa. Crec que era el Nitsa de la plaça Joan Llongueras, de l’enyorat Miquel Horta. En Rubianes estava sol davant de la copa, immers en els seus pensaments. De cop se li va acostar un fan, admirat de coincidir amb ell, i va començar a fotre-li la tabarra. Amb bones maneres, en Rubianes li va dir que estava allà tot solet, rumiant les seves coses, i que volia continuar així. El fan no ho entenia. ¿Com podia ser que no preferís la seva interessan­tíssima verborrea etílica i optés per reflexiona­r sobre els seus propis pensaments? El fan li va dir que si s’havia endiosado o què, i que què poc amable que era amb la gent. Finalment Pepe Rubianes li va dir que ell actuava dalt de l’escenari però que, al carrer o al bar, si volia estar sol tenia tot el dret del món a no ser graciós ni mantenir conversa amb ningú. El va enviar a la merda amb paraules elegantíss­imament rubianesqu­es i el fan se’n devia anar pensant: “Com se li han apujat els fums a aquest!”.

¿Els famosos estan a la disposició de tothom per fer-se’n selfies tant sí com no?

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain