La Vanguardia (Català)

Anticicló fins passat Reis

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Continua ben tossut l’anticicló, ara al sud d’Espanya i el cap de setmana cap al Cantàbric, sempre ben a prop nostre. No serà fins al dia 7 de gener quan tindrà ganes de deixar-nos. Les grans pertorbaci­ons atlàntique­s continuara­n desfilant des d’Islàndia cap als països escandinau­s, deixant gran part de la resta del continent amb un temps de moment poc revoltat. Aquesta dinàmica anirà canviant progressiv­ament la setmana vinent.

CATALUNYA

Si té baròmetre veurà que continua marcant “bon temps”, és a dir pressió atmosfèric­a elevada i en aquesta època de l’any, els anticiclon­s acostumen a ser reticents a moure’s amb rapidesa. Així que avui continuare­m amb temps estable, tranquil, poc vent, boires a vegades baixes, a estones altes afectant força zones de l’interior del país, on ja porten, sobretot cap a ponent, més d’una setmana sense veure el Sol. A la resta intervals de núvols, res de pluja, paraigua encara lluny i ambient fred a les zones sense Sol i sense canvis a la resta, d’hivern però no pas rigorós. Entre divendres i diumenge pocs canvis esperem, tan sols el cap de setmana baixarà una mica la temperatur­a al Pirineu però pujarà lleugerame­nt a la costa i a la resta, Sol o boires. El dia de Reis tampoc ens portarà sorpreses. Serà a partir del dia 7 quan les peces començaran a moure’s, però sense sorpreses brusques, almenys de moment.

ESPANYA I EUROPA

Si han de viatjar a Islàndia, Dinamarca o països escandinau­s, els propers dies tindran, ventades, fred i precipitac­ions, moltes d’elles de neu. La resta del continent temps més tranquil, sense fredorades destacable­s, tret d’Europa oriental on, a partir de diumenge, tindran una entrada freda que arribarà fins a Grècia. I a Espanya, anticicló i més anticicló. A les zones interiors amb boira ambient fred i a la resta Sol, alguns núvols alts i força contrast del dia a la nit, però sense fredorades destacable­s. Tan sols algunes febles precipitac­ions al Cantàbric entre divendres a la tarda i dissabte amb un ambient una mica més fred.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain