La Vanguardia (Català)

Autocarava­na, l’esquí en llibertat

Anar a la neu amb la casa a sobre representa un estalvi important

- ELISABETH ESPORRÍN

L’autocarava­na s’ha popularitz­at entre els amants de la neu. Viatjar amb la casa a sobre no només és un estil de vida. L’autonomia i les prestacion­s que ofereix aquesta mena de vehicle són només el principi de l’aventura a l’hora d’anar a esquiar. D’aquesta manera, juntament amb els càmpings d’hivern, diverses estacions inclouen zones específiqu­es als aparcament­s per facilitar l’estada al turista.

En parella o amb nens, les vacances d’estiu amb autocarava­na també comencen a tenir un pes específic durant la temporada d’hivern. El fet de programar el viatge a última hora representa un estalvi important. Tot és qüestió de fer números. Prescindir d’un hotel, dormir a peu de pistes o triar els dies de bon temps, a l’hora de comprar el forfet, sufraga amb escreix la despesa del cap de setmana, sobretot quan es tracta d’una família amb nens.

L’esquí és un esport no apte per a totes les butxaques, però és cert que les agències de viatges promouen ofertes atractives de cap de setmana amb tot inclòs. La fórmula de llogar un apartament compartit en una estació d’esquí tot l’hivern, incloent-hi el forfet de temporada, és una altra de les opcions estàndard.

La llibertat de decidir sobre la marxa, però, sense que se’n ressenti l’economia familiar, la promouen aquesta mena de cases ambulants. Convertida en una praxi cada vegada més evident, les estacions no han dubtat a posar-se les piles de cara a aquesta classe de client. La majoria de pàrquings inclouen places per a aquests vehicles ambulants.

A imatge i semblança de diverses estacions del Pirineu francès, La Molina fa un parell d’anys que té una zona específica al pàrquing del telecabina amb quaranta places, aigua, llum, buidatge d’aigües brutes i una barrera d’entrada i sortida. Baqueira no disposa d’aquest servei. I tot i que molta gent pernocta lliurement a peu de pistes a Beret, Vielha té una zona amb tots els serveis, a prop de la parada del bus, per un mòdic preu.

Les estacions d’Aramón també permeten pernoctar a prop de pistes, en àrees per a autocarava­nes. Malgrat que no disposen de serveis específics, Cerler ofereix el canvi d’aigües a la gasolinera de Benasc. Una cosa semblant passa a Andorra, amb pàrquing de franc a peu de pistes de Grau Roig i El Tarter a Grandvalir­a, a més de Pal i Ordino, per bé que els sibarites tenen una cita obligada en aquesta última gràcies a l’Airstream. Es tracta d’una caravana totalment equipada, a les mateixes pistes d’Arcalís, per viure l’experiènci­a de dormir a 2.000 m d’altitud enmig d’unes vistes inigualabl­es

PÀRQUINGS ADAPTATS Algunes estacions tenen zones específiqu­es amb tots els serveis per poder pernoctar a peu de pistes

 ?? SOLOAUTOCA­RAVANAS.COM ?? El plaer d’arribar el primer a les pistes
SOLOAUTOCA­RAVANAS.COM El plaer d’arribar el primer a les pistes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain